eleviiPentru mulți elevi, vacanța de vară este o perioadă de relaxare și mult timp liber petrecut cu prietenii și cu familia. Totuși, pentru unii, vara este o perioadă numai bună pentru a folosi timpul liber în direcția dezvoltării personale. Posibilități sunt, totul depinzând în exclusivitate de voința și de aspirațiile fiecăruia în parte.

Un exemplu este tânărul Eduard Crișan care, în ultimii doi ani, și-a petrecut  verile lucrând într-un depozit; acum va merge la depozit, în cel de-al treilea an de muncă. „Am lucrat timp doi ani. În primul an doar stăteam la poartă și când venea cineva îi ceream factura, notam numărul facturii, numele, prenumele, numărul de la mașina și eventual adresa. În cel de-al doilea an am început să mă inplic in activitatea cu  marfă: am învățat produsele, prețurile și clienții. Anul acesta o să mă implic în activitatea de la birouri: am să învăț cum se fac ofertele de preț, cererile de oferte de preț și chiar voi avea ocazia de a cunoaște personal furnizorii. Nu lucrez în mod special pentru bani, cât pentru experiență, deoarece peste câțiva ani doresc să ajung o persoană importantă în cadrul acestei firme“, a declarat entuziasmat si plin de voință Eduard.

 Un alt exemplu este Damian Mădălin care, spre deosebire de Eduard, și-a deschis o mică afacere în domeniul fotografiei. „ Anul trecut în luna mai mi-am cumpărat un aparat profesional cu ajutorul parinților și am început să fac poze. Mi-am dat seama că îmi place foarte mult și am început să fiu din ce în ce mai bun. Astfel am creat propria mea pagină de facebook și am reușit să strâng foarte multe aprecieri, iar lumea a ajuns să mă cunoască. Am început să relaționez cu persoane care au nevoie de publicitate și cu tineri de vârsta mea care aveau nevoie de poze. Sunt foarte mulțumit de ce fac și sper că pe viitor voi reuși să încadrez fotografia în ce voi face“, a spus foarte mândru elevul.

Nici fetele nu se lasă mai prejos, acest lucru fiind demonstrat de Vidican Diana, o tânără arbitră la meciurile de basket. „Fiind jucătoare de basket, practic acest sport de la vârsta de 11 ani și am cunoștiințe bune în domeniu, m-am gândit să urmez și un curs de arbitraj deoarece nu aveam ce pierde. După finalizarea acestui curs am început să fiu solicitată la unele meciuri de juniori. Întotdeauna am mers cu plăcere la meciurile pe care le arbitrez și voi continua să arbitrez și în viitor, dar va fi mai mult ca un hobby”, a spus sportiva. „ Mi-a plăcut să lucrez cu Diana și cu alte fete de vârsta ei și chiar aș face acest lucru din nou“, a  spus foarte mulțumit arbitrul coordonator.

Bogdan Ureche

Recomandările redacției