reduceriÎntr-un an universitar, studenţii vor putea beneficia de 24 de călătorii simple pentru transportul feroviar, cu reducere de 50 la sută din tariful trenurilor interregio, clasa a II-a. Această facilitate pusă la dispoziţie de CFR este deocamdată în faza unui proiect de Hotărâre, publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Conform acestui proiect, elevii din învăţământul obligatoriu şi liceal acreditat beneficiază de un tarif redus cu 50 la sută pentru transportul pe calea ferată şi cu metroul, în tot timpul anului calendaristic. Studenţii vor călători achitând un tarif redus cu 50 la sută pentru transportul pe calea ferată şi cu metroul, în tot timpul anului şcolar, care este cuprins între 1 octombrie şi 30 septembrie. Pentru transportul pe calea ferată şi cu metroul, tarifele reduse la jumătate vor fi percepute pe bază de abonament lunar.

Biletele de călătorie şi de transport, pentru elevi şi studenţi, cu tarife reduse cu 50 la sută, se vor elibera contra cost, în baza carnetelor de elev, ori a legitimaţiei de student pentru reducere la transport, vizate la zi pentru anul şcolar în curs. În cazul studenţilor, eliberarea legitimaţiilor de călătorie cu reducere la jumătate din tariful trenurilor interregio se face în baza legitimaţiei de student şi a carnetului de cupoane pentru călătoria studenţilor pe calea ferată cu reducere.

Recomandările redacției