În vederea asigurării manualelor şcolare pentru anul 2013-2014, Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad a încheiat contracte cu 27 de edituri. „Toate contractele au fost onorate. În ceea ce priveşte rata de asigurare a necesarului de manuale, situaţia este următoarea: pentru clasa I – 100%, în timp ce pentru clasele II-IV, între 30 şi 50%. Pentru clasele V-VIII, rata de asigurare a manualelor pentru Limba Română şi Matematică este de 100%, însă pentru restul disciplinelor rata de asigurare este între 20 şi 30%. Menţionăm că unele ediţii nu au tipărit anumite manuale, în special cele pentru învăţământul în limba maternă“, a declarat prof. Claudius Mladin, inspectorul şcolar general al Judeţului Arad.
În ceea ce priveşte clasele a IX-a şi a X-a, toate manualele pentru Limba Română şi Matematică sunt asigurate, însă pentru celelalte discipline au fost asigurate între 20 şi 30 la sută dintre manuale.
Conducerea inspectoratului şcolar dă însă asigurări că restul de manuale vor fi asigurate de unităţile şcolare din manualele recuperate de la elevi.

Recomandările redacției