Eliminarea lui Idriz Batha, momentul controversat al partidei Dinamo – UTA

0
438

Cel mai „aprins“ moment al meciului din „Ștefan cel Mare“ s-a petrecut în ultimul minut al primei reprize. Atunci la o fază banală la mijlocul terenului, Idriz Batha aflat la minge în duel cu Gabi Torje a decis să își protejeze spațiul întinzând brațul în fața adversarului său. Jucătorul dinamovist a fost atins însă și s-a prăbușit ținându-se cu mâinile de față. Arbitrul Marian Barbu i-a arătat jucătorului albanez direct cartonașul roșu.

După meci, Batha s-a apărat declarând: ”Sincer să fiu sunt unpic mai agresiv dar arbitrii din România au tendința de a arăta multe cartonașe galbene sau roșii. Eu mereu joc așa și niciodată nu am primit roșu pentru așa ceva pentru că mingea este în controlul meu total. Nu l-am lovit, doar mi-am deschis brațele să apăr mingea. L-am atins, nu l-am lovit”

Batha a devenit un client al arbitrilor din România. El deja și-a ispășit în meciul cu Rapid o primă suspendare de un meci pentru acumularea de 5 cartonașe galbene iar acum a suferit și prima eliminare, urmând să fie indisponibil pentru cel puțin două meciuri. Laszlo Balint confirmă și el problemele de adaptare ale elevului său dar în același timp critică maniera de arbitraj care se practică în campionatul nostru. ”Nu știu dacă a fost cartonaș roșu, las specialiștii să se pronunțe. Cu siguranță eu nu îmi învăț jucătorii să lovească fără minge. Discut constant cu Batha, a zis că este o diferență între mare între arbitrajul din Albania și cel de aici. Eu am zis mereu că în Liga 1 se acordă faulturi prea ușor. Cred că intensitatea fotbalului românesc va scădea dramatic dacă se continuă așa.”

Victima lui Batha, Gabi Torje a confirmat, chiar dacă voalat, versiunea lui Batha: ”La acel cartonaș roșu nu am fost lovit foarte tare, dar am fost lovit. Arbitrul a luat decizia într-o fracțiune de secundă, cred că nu s-ar fi supărat nimeni dacă ar fi fost cartonașul galben. La final am vorbit cu Batha chiar dacă nu ne cunoaștem. Toți am muncit de mici ca să ajungem să jucăm aici, este normal să existe fair play”.

Nu putem să nu observăm că e frumos că Torje vorbește de fair play dar poate ar fi fost și mai frumos să îl practice nesimulând intensitatea durerii resimțite la acea fază, asta dacă tot recunoaște că nu a fost lovit „foarte tare“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.