Cea mai sonoră achiziție a „Bătrânei Doamne” în vara anului trecut a fost Andrei Enescu. Mijlocașul central a avut destule prezențe pe scena primului eșalon și a fost una dintre puținele „pete” de experiență într-o formație „roș-albă” destul de tânără.

Acum, drumurile par să se despartă și asta pentru că fotbalistul are o clauză de renegociere în contractul ce-l leagă de UTA, el fiind liber să plece dacă nu e de acord cu ceea ce-i propun arădenii. Din informațiile noastre, „oficialii” din Calea Victoriei i-au pus pe masă lui Enescu aceeași înțelegere avută în stagiunea de toamnă, existând o oarecare diferență în cerere și ofertă.

Mai mult, fotbalistul a fost și el victima întârzierilor salariale din prima parte a campionatului și ar dori o mai mare stabilitate, în special pentru cei doi copii ai săi.„Am venit cu inima deschisă, am lăsat mult de la mine la negocierile din vară. În plus, nu am vrut să păcălesc pe nimeni, de aceea am semnat pe 6 luni. Poate nici prestațiile mele nu au fost cele așteptate de toată lumea, dar aș vrea să nu se uite că atunci când am fost criticat am jucat cu ruptură musculară. Mi-am asumat această situație fiindcă am vrut să ajut. Iar cei care critică fotbaliștii de la Arad trebuie să știe că nu e chiar ușor să faci performanță aici. Echipa joacă și se antrenează de multe ori pe un teren sintetic, ne lipsește o sală de forță, iar condițiile de refacere nu sunt nici ele grozave. Dar, în cazul în care aventura mea la Arad se va încheia cu adevărat, rămân și cu multe amintiri și sentimente frumoase. Și mă refer în special la suporterii UTA-ei, care sunt fantastici, m-au impresionat cu adevărat”,ne-a mărturisit mijlocașul de 31 de ani.

La rândul său, Ionuț Popa e la curent cu situația celui mai experimentat fotbalist din lotul avut la dispoziție în prima parte a stagiunii și e îngrijorat de „gaura neagră” de la mijlocul terenului.„În condițiile în care au plecat deja Oprea, Petra și, se pare, și Matei, ieșirea lui Enescu din schemă ne încurcă și mai mult planurile. Nici nu cred că se va mai prezenta la reunire luni, așa că situația nu e dintre cele mai plăcute. Sigur că avem pe lista de achiziții mai mulți mijlocași centrali, însă niciunul dintre ei nu ne-au dat un răspuns ferm”,a punctat antrenorul „roș-albilor”.

Andrei Enescu a evoluat în 18 partide pentru „roș-albi” în prima parte a sezonului, toate ca titular, confruntându-se la un moment dat cu o problemă musculară ce l-a ținut pe margine la mijlocul toamnei. Șapte a fost numărul paselor decisive reușite de Enescu până acum la UTA.

foto: UTA Media design

Recomandările redacției