Eroii Detașamentului Păuliș vor fi comemorați pe 15 septembrie, în cadrul manifestărilor ce au loc în fiecare an, anul acesta fiind cea de a 74-a comemorare. Ceremoniile, organizate în anul aniversării Centenarului Marii Uniri se vor desfășura la Radna și Păuliș. Prefectura a anunțat programul acestora.

Astfel, la ora 08.30, la Cimitirul Eroilor din Radna va avea loc un ceremonial militar și religios, cu depunere de coroane și jerbe de flori. Cu începere de la ora 09.30, autoritățile prezente se vor deplasa la Biserica Ortodoxă din localitatea Păuliș, unde vor participa la slujba de parastas. La ora 10.45, ceremonialul religios și militar va începe la Monumentul Eroilor de la Păuliș.

Pe 16 septembrie 2018, în Piața Avram Iancu, din municipiu, va avea loc, cu începere de la ora 12.30, un ceremonial militar și religios, cu depunere de coroane, la Monumentul Ostașului Român. La ora 13.10 va avea loc parașutarea Drapelului României, acesta fiind înmânat persoanei oficiale. După realizarea dispozitivului de defilare, la ora 13.20, cu începere de la ora 13.30 va avea loc defilarea și trecerea celulelor de aviație. La ora 13.45 va fi prezentat un exercițiu demonstrativ, urmând ca, între orele 13.50 și 18.00 să aibă loc un concert de muzică și vizitarea expoziției de armament și tehnică militară.

După terminarea ceremoniilor oficiale, vor putea fi depuse coroane de flori și din partea altor entități sau persoane.

„Invit, pe această cale, să ia parte alături de noi la evenimentele programate în zilele de 15 și 16 septembrie 2018, reprezentanții oficialităților locale, ai structurilor deconcentrate ale statului, ai veteranilor de război, reprezentanții presei, dar și pe toți cetățenii municipiului și județului, cu atât mai mult cu cât manifestările se desfășoară în Anul Centenar, anul desăvârșirii statului național român!”, a susținut Florentina Horgea, prefectul județului.

Recomandările redacției