europaSorin Cigan, în calitate de antrenor principal, și nu Gheorghe Vînătoru, cum a anunțat inițial Karoly Gombos după despărțirea de Lucian Ciba, a condus trupa din Chișineu-Criș spre o victorie ce se speră a fi cea a liniștii.
Europa s-a impus la limită după un meci pe care l-a dominat în cea mai mare parte, deși Cigan a fost nevoit să-și modifice efectivul cu câteva minute înainte de primul fluier. Mijlocașul Apetri a acuzat probleme medicale prea mari și locul său în primul unsprezece l-a luat Ciornei.
La pauză s-a intrat cu scor alb. Actul secund a fost abordat cu mai mult aplomb de Europa, condiționată de victorie ca să supraviețuiască. În minutul 58, în contul amfitrionilor s-a consemnat o dublă ocazie – șutul lui Circov a fost respins de portarul advers până la Pirtea, care, din careul mic, n-a găsit soluția bună.
Golul izbăvitor avea să cadă în mi­nutul 68, Circov a șutat viclean din 12 metri, pe traiectorie s-a interpus un fundaș, care n-a făcut însă decât să-și păcălească printr-o deviere involuntară colegul din poartă, 1-0.
Rezultatul a rămas nemodificat, Europa își va mai trece în cont trei puncte la masa verde și privește de pe margine ce se va întâmpla în ultima rundă.
Sorin Cigan a început cu Fl. Rusu – Condrea, Man, Toseschi, V. Fritea – Ban – Ciornei, Contor, Circov – Băd, Bucur. Pe parcurs, au mai intrat Loga și Pirtea.
Dincolo, Marius Pașca i-a aliniat pe Chiș – Lung, Cosma, Anghel, Negrean, Maior, Bode, Sabou, Stanciu, Ionașcu, C. Ardelean.

Recomandările redacției