crissesoGrupările de Liga a III-a care sperau să nu fie schimbat sistemul competi­țional din sezonul viitor au rămas cu buzele umflate la Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal. Mircea Sandu a tăiat în carne vie și pur și simplul le-a adus la cunoștință afiliaților că din vară vor exista 4 serii a câte 18 formații, așa că toate echipele de la locul 10 în jos (plus patru de pe 9 cu cel mai slab punctaj) vor ajunge în fotbalul județean.
Printre acestea se află și cei de la Crișul Chișineu-Criș, care în iarnă făcuseră pasul spre eșalonul trei în urma unei fuziuni cu Europa Alba Iulia. Și, obiectivul echipei a fost de la bun început…poziția a 10-a. „Știind că doar echipele de la locul 11 în jos retrogradează, ne-am propus să rămâ­nem deasupra liniei. Am și reușit asta, prin meciuri disputate doar pe teren și fără a pierde nici măcar un meci pe teren propriu. Acum am fost retrogradați pentru că regulile au fost schimbate în timpul sau chiar după încheierea jocului”, a explicat Daniel Cherecheși. Mai mult, vicepre­ședintele celor de la Europa – Crișul, prezent la Adunarea Generală de astăzi, de la Casa Fotbalului, a fost foarte dezamăgit, chiar contrariat de cum s-a abordat „subiectul” Liga a III-a. „Degea­ba am încercat să ridicăm proble­ma sistemului competițional, căci pur și simplu nu am fost lăsați să vorbim. Ni s-a spus că s-a decis deja, am fost puși în fața faptului împlinit. Nu s-a mai votat nimic, ne-am trezit aruncați în Liga a IV-a. Totul a fost dirijat de echipa domnului Mircea Sandu, nimeni nu a mai comentat nimic”, a mai spus Cherecheși.
Dar, „oficialul” Europei – Crișul mai spune că decizia nu condamnă cu totul gruparea sa. „Până la urmă, poate e mai bine așa. La ce deplasări și condiții de competiție ne așteptau într-o serie cu 18 echipe, cred că e mai înțelept să o luăm de la capăt în Liga a IV-a. Dar, Consiliul de Admi­nistrație al clubului și Consiliul Local din Chișineu-Criș vor hotărî soarta echipei noastre în săptămânile ce urmează”, a încheiat vicepreşedintele clubului de pe malul Crișului Alb.

Recomandările redacției