Deputatul Eusebiu Pistru, președinte ALDE Arad, ripos­tează la afirmațiile consilierului județean PNL Vasile Ciceac privind situația SMURD Nădlac și Vinga.
„Consilierul PNL dezinfor­mează, lucrurile stând exact pe dos față de cum le prezintă el. De exemplu, spune că PNL a cerut ca serviciile SMURD Nădlac și Vinga să fie preluate de către ISU. Să-mi spună și mie când a cerut acest lucru, pentru că eu nu-mi amintesc. Îmi amintesc, în schimb -sunt convins că și cetățenii își amin­tesc- că eu personal, unul dintre deputații PSD-ALDE pe care îi blamează legat de acest subiect, am solicitat preluarea SMURD de către ISU, în urma discuțiilor cu secretarul de stat Raed Arafat. Am mai spus și că foștii primari ai celor două orașe și-au asumat cele două servicii, doar pentru a-și face campanie electorală și a tăia panglici, deși erau perfect conștienți că orașele respective nu aveau forța financiară pentru a le susține”, afirmă Pistru.
Deputatul ALDE punctează și aspectul finanțării de către Consiliul Județean. Mai spune consilierul PNL că recent conducerea SMURD Nădlac a distribuit în cutiile poştale din oraş scrisori prin care acuza Consiliul Judeţean Arad că a refuzat să finanţeze SMURD-ul local. „Pentru informa­rea corectă a cetăţenilor, precizăm că nu Consiliul Judeţean finanţează serviciul SMURD, ci Primăria Oraşului Nădlac”, mai spune consilierul.
„Adevărata informare co­rec­tă este: tot atunci când am solicitat trecerea SMURD la ISU am spus că, până când se va rezolva problema, ar trebui ca SMURD Nădlac și Vinga să fie trecute temporar la Consi­liul Județean, lucru care s-a întâmplat la Sibiu și Târgu Mureș. Conducerea Consiliului Ju­dețean și-a dovedit încă odată «competența» nu doar prin refuzul vehement de a prelua cele două servicii, ci tăindu-le și cardurile de motorină, pe care până acum le plătea Spitalul Județean, aflat în subordinea CJA. Același CJA care se laudă că îi pasă de victimele celor două accidente de la Vladi­mirescu, dar lasă de izbeliște SMURD-urile care au salvat sute de vieți”, precizează Pistru.

Recomandările redacției