După despărțirea de Național Sebiș, unde a avut puteri de manager general, Călin Cojocaru a devenit „secund” cu atribuții de antrenor principal la ACS Poli. Lucrurile nu au mers conform planului pentru tehnicianul timișorean, care i-a lăsat pe „alb-violeți” pe ultimul loc în liga secundă până la primăvară, iar conducerea clubului a decis întreruperea colaborării cu el. Și tot șefii de pe Bega s-au mișcat repede și
l-au „uns” antrenor pe Vivi Răchită, care le-a mai pregătit pe Petrolul, Chimia Brazi, FC Ploieşti (acum actuala Astra Giurgiu) şi Sportul Snagov. În plus, a fost „secund” al naţionalei României, în mandatul lui Victor Piţurcă.
Practic, lui Cojocaru i s-a reproșat că nu
şi-a îndeplinit obiectivul pus în contract în cele şapte etape în care a avut echipa pe mână și anume strângerea a cel puțin 9 puncte, însă a adunat doar cinci. „Mandatul lui Călin Cojocaru, ca secund şi având puteri depline să conducă echipa şi responsabilitatea jocurilor îi aparţine, s-a încheiat neputând să facă obiectivul de 9 puncte. Stabilit la începutul venirii dânsului aici. S-a încheiat cu 31.12. Domnul Ştefan Nanu va ocupa o funcţie admininstrativă în cadrul clubului, urmând să aducem un antrenor principal şi un antrenor secund care să încerce salvarea de la retrogradare. Suntem în discuții cu mai mulţi antrenori. Sperăm ca în maximum zece zile să anunţăm numirea”, a declarat Radu Birlică, administratorul special al „lanternei roșii” din eșalonul secund.
La rândul său, Călin Cojocaru susține că era imposibil să-și continue colaborarea cu „alb-violeții”. „Am dorit să aduc unii jucători chiar în această săptămână, dar mi s-a spus că nu e posibil. Nu știu ce va întâmpla la ACS Poli, dar e clar că acest lot are nevoie de importante îmbunătățiri. Cu atât mai mult cu cât sunt unii jucători care au evoluat în Liga 1 care vor să plece. Am ceva discuții pentru a activa la o altă grupare în zonă, dar e prematur să vorbim despre acest lucru”, ne-a mărturisit tehnicianul.
ACS Poli ajunge astfel la a patra schimbare de antrenor în acest sezon. Până acum au condus: Ionel Ganea (etapele 1-3), interimarul Petre Vlătănescu (etapa 4), Ştefan Nanu (etapele 5-14) şi Călin Cojocaru (etapele 15-21). Rezultatele înregistrate de ACS Poli cu Călin Cojocaru antrenor:
ACS Poli – Aerostar Bacău 1-2
FC Argeş – ACS Poli 5-0
ACS Poli – Petrolul Ploieşti 0-1
CS Mioveni – ACS Poli 1-1
ACS Poli – Daco Getica Bucureşti 0-0
ACS Poli – SSC Farul Constanţa 3-0
Dacia Unirea Brăila – ACS Poli 2-0

Recomandările redacției