abelDin informaţiile noastre, anchetatorii au reuşit, ieri seară, să descifreze mare parte din cazul dispariţiei omului de afaceri Abel Apostol. Conform surselor noastre, anchetatorii au reuşit să afle că omul de afaceri ar fi fost ucis în urma unei altercaţii care a avut loc la baza Riviera, informaţiile fiind furnizate, se pare, de doi dintre angajaţii bazei sportive Riviera, care au făcut mărturisiri complete. Cei doi, plecaţi din Arad imediat după dispariţia omului de afaceri, oficial pentru a-şi petrece Paştele la Galaţi, au fost duşi la audieri, unde, conform surselor noastre, ar fi recunoscut că au curăţat anumite pete de sânge din restaurant, pete apărute după ce Abel Apostol ar fi fost lovit. De asemenea, în urma analizelor, s-a constatat că petele de sânge descoperite la baza Riviera îi aparţin omului de afaceri Abel Apostol. Din informaţiile noastre, ieri seară, asociatul lui Abel Apostol, Adrian Buleu, a fost dus la audieri de către poliţişti. Surse din cadrul anchetei susţin că acesta ar fi fost reţinut şi urmează să fie prezentat ins­tanţei în vederea arestării.
Trebuie spus însă că reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad confirmă doar că membrii familiei Buleu au fost audiaţi de anchetatori, refuzând să confirme oficial informaţiile cu privire la uciderea lui Abel Apostol. „Deocamdată nu este nimeni reţinut. Cei doi sunt nişte angajaţi plecaţi la Galaţi, să-şi petreacă acolo sărbătorile. Acum au fost audiaţi. Pot să vă spun că au fost audiaţi zilnic, inclusiv membrii familiei Buleu”, a declarat Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

Aseară târziu, conform unor surse cât se poate de credibile din IPJ Arad, anchetatorii au reuşit să afle faptul că Abel Apostol ar fi fost transportat cu o maşină de la baza Riviera, iar ulterior trupul său ar fi fost incendiat. Deocamdată, IPJ refuză să confirme aceste informaţii, dar probabil în cursul zilei de astăzi, în urma audierilor, vom afla mai multe amănunte despre acest caz.
Familia Apostol se simte terorizată
Până la finalizarea cazului, familia lui Abel Apostol şi-a comandat brăţări speciale de localizare, de teama unor eventuale răpiri. Pentru că la rândul lor, le este teamă să nu împărtăşească aceeaşi soartă cu Abel, familia acestuia a decis să îşi înnăsprească măsurile de siguranţă. „Am fost sfătuiţi să luăm aceste măsuri pentru siguranţa noastră. Întreaga situaţie a dispariţiei tatălu

bun

i meu, ne-a luat prin surprindere, ne-a bulversat. Nu ştim ce se poate întâmpla, ne putem aştepta la absolut orice. Tocmai de aceea am luat hotărârea de a pune camere de luat vederi în casa în care locuim, iar maşina am dotat-o cu sisteme speciale de localizare. Totodată am dat comandă unei firme de protecţie pentru brăţări de localizare, pe care să le purtăm în permanenţă“, ne-a declarat Albert Apostol, fiul dispărutului.
În cea de-a opta zi de la dispariţia omului de afaceri, autorităţile şi-au continuat investigaţiile. Pompierii au căutat pe râul Mureş şi în această zi, cu ajutorul bărcii, cuprinzând zona complexului şi până în zona Trei Insule. Nu s-a găsit însă nimic.
Înainte de aflarea ultimelor noutăţi, fiul lui Abel a readus în discuţie faptul că pentru a stimula procesul de obţinere a informaţiilor care să poată ajuta în mod efectiv pe anchetatori în găsirea lui Abel, familia sa, împreună cu prietenii acestuia, au luat decizia să ofere o recompensă de 5.000 de euro oricărei persoane care ar putea oferi informaţii care să conducă la găsirea lui Abel Apostol. „Dacă sunteţi în posesia unei informaţii reale, care poate ajuta efectiv la găsirea lui Abel vă oferim următoarele date de contact: telefon: 112 – Poliţia şi 0743- 887.507 – un reprezentant al familiei. Dacă ştiţi ce s-a întâmplat cu Abel dar vă este frică să vorbiţi, vă oferim gratuit întregul nostru sprijin pentru a intra în programul de protecţie a martorilor prevăzut de lege pentru astfel de situaţii. Dacă aţi fost implicat direct în dispariţia lui Abel şi aveţi curajul să relataţi autorităţilor despre acest lucru vă oferim asistenta juridică gratuită pentru a putea a beneficia de circumstanţe atenuante“, declară familia lui Abel Apostol.
Adrian Cotuna
Lucian Şerban

Recomandările redacției