exercitiuLa Arad se va desfăşura, mâine, Exercițiul de protecție civilă „Mu­reș 2015” în zona Malul Mureșului – Bulevardul Dragalina –  Parcul Copiilor. Exercițiul va fi anunțat cu alarmare prin sirene la ora 11.00, iar traficul în zona vizată va fi restricționat între orele 8.30-12.30.
Proiectul vizează îmbunătățirea intervențiilor în situațiile de inundații, respectiv reacția ex­perților locali, coordonarea eficientă a forțelor și resurselor implicate, precum și educarea  cetățenilor în sensul unui comportament corect și al utilizării corecte a informațiilor în situații de urgență. Un obiectiv important urmărit este, de asemenea, utilizarea experiențelor transnaționale pentru obținerea unui proces de management al urgențelor.
Exerciţiul va avea loc în cadrul proiectului «ACHELOUS – Acțiune de contracarare a riscului de inundații la nivel urban local», cu o valoare totală de 641.180 euro și co-finanțat prin Instrumentul Financiar pentru Protecție Civilă al Comisiei Europene.
Municipiul Arad, alături de par­teneri din Italia, Grecia, Bulgaria, Macedonia, Ungaria și Croația beneficiază de fonduri UE pentru dezvoltarea și implementarea acțiunilor de protecție civilă inovatoare în caz de inundații, în cadrul proiectului «ACHELOUS – Acțiune de contracarare a riscului de inundații la nivel urban local».
Proiectul se desfășoră în perioada 1 ianuarie 2014 – 31 decembrie 2015.

Recomandările redacției