aglomeratie
Mii de români care muncesc în străinătate şi care au ales să-şi petreacă mini-vacanţa de 1 Mai acasă, în România, au aglomerat serios frontiera de Vest, ieri, când a venit timpul să plece, din nou, la serviciu.
Pentru a face faţă “exodului”, angajaţii Poliţiei de Frontieră au suplimentat personalul şi benzile de control cu până la cinci, atât pe banda de autocare, cât şi pe cea destinată autoturismelor.
Spre surprinderea tuturor, în acest an, de Paşte, frontiera de vest nu a mai fost atât de aglomerată, şi toată lumea se întreba de ce. Răspunsul l-au primit acum, de 1 Mai: s-a făcut cald şi bine la mare, iar oamenii preferă mai mult distracţiile, decât sărbătorile religioase.
Autorităţile de frontieră au fost luate prin surprindere de numărul mare de români care au ieşit din ţară, aşa că, cel puţin la Nădlac, numărul benzilor de control a fost suplimentat, tocmai pentru a face faţă exodului.
“Ne întoarcem la muncă… a fost frumos, special pt 1 Mai… Un grătar, familia… a fost scurt din păcate… Vineri dimineaţa am ajuns şi acum ne intoarcem”, ne spuneau cei care s-au întors, pentru scurt timp, în România.
Motivul pentru care românii au ales să vină acasă, de 1 Mai, ţine, mai degrabă, de pofta şi de apetitul pentru distracţie: aceştia au venit din străinătate pentru grătare şi distractie şi, chiar dacă a fost o vacanţă foarte scurtă, cu toţii sunt multumiţi, pentru că s-au distrat… “ca acasă”.
Prin punctul de trecere a frontierei de la Nădlac au iesit câteva mii de autovehicule, cu tot atâţia români care s-au întors în ţara de adopţie, la muncă.
Aglomerat a fost şi pe banda pentru camioane, care a măsurat trei kilometri.

Cristian Cotuna

 

Recomandările redacției