Explozie în Alfa: Hoții au aruncat în aer un bancomat, reușind să sustragă mai multe cutii metalice cu bani

0
1580

O explozie a avut loc, în noaptea de duminică spre luni, la un bancomat aflat lângă un magazin din municipiu, fiind provocată de hoţi care au încercat astfel să scoată bani din aparat. În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 1.30, polțiștii au fost sesizați despre faptul că la un bancomat situat pe strada Tunarilor din municipiu, ar fi avut loc o explozie, distrugându-l. Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor care se fac vinovate de comiterea faptei și tragerii la răspundere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Explozia a avut loc la un bancomat aflat pe strada Tunarilor, lângă un magazin, şi a fost una de mică intensitate.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, a precizat că pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o parte din peretele de rigips care acoperea bancomatul. Pompie-rii au fost alertați de angajații firmei de pază care au intervenit când s-a declanșat alarma. „Am fost solicitaţi să intervenim de către firma care asigură paza în acea locaţie. Când a ajuns echipajul, incendiul ardea mocnit, fără flacără, degajând fum, la peretele din spatele bancomatului. Am intervenit cu o autospecială, incendiul nu a fost de mari dimensiuni, l-am stins în câteva mi­nute”, ne-a declarat George Pleşca.
Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru Agerpres, că trei casete me­talice cu bani au fost extrase după ce bancomatul a fost distrus, hoţii introducând gaz dintr-o butelie pentru a declanşa explozia. Gazul ar fi fost introdus în bancomat prin fanta frontală. Suflul a distrus complet aparatul, dar a provocat pagube şi în holul magazinului Carrefour unde acesta era amplasat. În fuga lor, hoții au scăpat o casetă cu bani pe jos pe care nu s-au mai întors să o recupereze și s-au urcat într-o mașină, banii fiind găsiți de angajații firmei de pază.
Prejudiciul cauzat de cei care au aruncat bancomatul în aer și au sustras casetele de bani urmează a fi stabilit. Cert este că și interiorul magazinului în incinta căruia este amplasat aparatul a fost deteriorat în urma exploziei, pagubele fiind deloc neglijabile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.