Miresici de pretutindeni, avem vești bune pentru voi! Culoarea anului 2019 pentru aranjamente florale și buchete strălucitoare este living coral, un portocaliu cu nuanţe aurii, cald și optimist. Se regăsește în zeci de soiuri de flori, relatează click.ro.
În fiecare an, institutul internațional „Pantone Color Institute” stabilește culoarea pentru anul următor. Pentru 2019, portocaliul este la putere. Iar specialiștii se așteaptă să prindă, pentru că este vorba despre o nuanță caldă.
„La doar câteva zile de când s-a anunțat culoarea pentru 2019, reacțiile sunt foarte favorabile în România. «Living coral» este potrivită pentru aranjamente florale spectaculoase și de bun gust. Este și o culoare optimistă, ușor asortabilă cu alte nuanțe calde. Toate indiciile arată că miresele și organizatorii de evenimente, în ge­neral, vor solicita masiv culoarea”, explică un specialist cu experiență de 12 ani în domeniul floristic.
Portocaliul este foarte ofertant și se regăsește pe o pleiadă de flori perfecte pentru evenimente: trandafiri de grădină, bujori, eustoma, gerbera, gloriosa, ga­roafe, lalele, dar și flori exotice: heliconia, strelitzia, crin sau cală.
Nu același lucru s-a întâmplat însă și în 2018, când culoarea anului a fost ultra­violetul. „Acesta nu a prins la nunți, din cauză că oamenii nu s-au identificat cu nuanța aceasta rece. Chiar dacă există soiuri de flori în această culoa­re: trandafiri, eustoma, hortensii sau orhidee vanda”, spune specia­listul.

Recomandările redacției