OLYMPUS DIGITAL CAMERAConducerea centrală a Partidului Democrat Liberal este decisă să facă ordine în propria ogradă și amenință că la Colegiul Director al partidului, care se va desfăşura pe 17 august în municipiul Baia Mare, va lua măsuri împotriva celor suspectați de colaborare cu Mișcarea Populară. „Lucrurile le vom clarifica destul de repede”, a de­clarat, luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional președintele PD-L, Vasile Blaga.
Jurnaliştii de la Evenimentul Zilei spun că cei din conducerea centrală a Partidului Democrat-Liberal au cerut ca listele de semnături pentru înființarea Partidului Mișcarea Populară să fie verificate și ca liderii democrat-liberali din teritoriu care au sprijinit PMP în strângerea de semnături să fie sancționați. Tot la BPN, spun sursele EVZ, au fost formulate critici dure la adresa deputatului Elena Udrea, a primarului Aradului, Gheor­ghe Falcă și a deputatului Theodor Paleologu.
Este mai mult decât probabil ca problema sancţionării lui Gheorghe Falcă, pe linie de partid, să fie pusă pe tapet în cadrul şedinţei Colegiului Director de la Baia Mare.
Membru al conducerii centrale a democrat-liberalilor, senatorul arădean Constantin Traian Igaş spune că nu este normal ca un membru al PD-L să sprijine la formarea unui alt partid politic. „În cadrul discuţiilor de lunea trecută din Biroul Permanent Naţional, fiecare coleg şi-a exprimat punctul de vedere, iar concluziile discuţiilor au fost că membrii PD-L să nu participe la înfiinţarea unor noi structuri politice. Este o chestiune logică să nu susţii un partid care îţi va face concurenţă”, a explicat Constantin Traian Igaş.
Senatorul arădean a spus că nu se poate pronunţa vizavi de situaţia de la Arad, întrucât nu a văzut deocamdată documentele. „Nu mă pot pronunţa în ceea ce priverşte situaţia de la Arad. Nu am văzut documentele. Mi-aş dori ca niciun coleg să nu fie implicat în sprijinirea altei forţe politice. În cadrul şedinţei de la Baia Mare a Colegiului Director vor fi analizate situaţiile şi se vor lua măsurile care se impun”, a mai declarat senatorul Constantin Traian Igaş.
Ar putea pierde controlul în CLM
Dacă primarul Gheorghe Falcă va fi exclus din partid, situaţia acestuia se complică foarte mult. Printre altele va pierde controlul în cadrul Consiliului Local Municipal, deoarece consilierii aleşi pe lista Mişcării Creştin Liberale, care sunt membri ai PD-L Arad nu vor mai răspunde la comenzile acestuia, ci la cele ale partidului. Aceşti consilieri locali, aflaţi deocamdată sub bocancul primarului ar putea „întoarce armele” în orice moment, în condiţiile în care Falcă nu va mai face parte din PD-L.

Recomandările redacției