utafalubUtiștii au avut motive să se teamă de deplasarea de la Mioveni, însă, până la urmă, nu echipa gazdă a fost cea care a pus cele mai mari probleme, ci arădenii au căzut pradă propriilor slăbiciuni. Cel puțin pe faza defensivă, „textiliștii” au fost de nerecunoscut, până la urmă doar Amadio și Siminic meritând notă de trecere la finalul confruntării de sâmbătă dimineață. „Știam ce poate adversarul, dar nu el ne-a bătut astăzi. Ne-am bătut singuri la ce greșeli am făcut mai ales în apărare. Fundașii centrali au comis cele mai mari erori individuale de când antrenez eu echipa, iar în condițiile astea nu aveam cum să scoatem un rezultat pozitiv la Mioveni. E drept că nici pe plan ofensiv nu am stat foarte bine, dar când aproape orice minge lungă a adversarului îți creează probleme și mai și comiți două faulturi de penalty, îți pierzi rapid echilibrul și îți anulezi șansele la un rezultat bun”, consideră antrenorul „Bătrânei Doamne”.
Arătându-l cu degetul și pe Alex Capătă, care a irosit o bună ocazie de egalare la 2-1, Adrian Falub a repus pe tapet „găurile” din lotul său. „Am spus tot timpul că UTA are un nucleu puternic, însă stă mai prost la capitolul bancă de rezerve. Cum la Mioveni ne-au lipsit Neagu, Silvășan și Voiculeț, era evident că vom apela și la alți fotbaliști, care nu se ridică la nivelul titularilor. Au fost destule momente în care am greșit, dar unul dintre episoadele psihologice s-a consumat la ratarea lui Capătă și alegerea lui Matei să se complice într-o fază în care trebuia să joace simplu. Așa am luat golul trei și, practic, am pierdut orice speranță într-un rezultat pozitiv”, a adăugat „principalul” arădenilor.
În fine, tehnicianul „alb-roșiilor” a recunoscut că, până la urmă, și o remiză era bună la Mioveni, dar, chiar și așa, UTA încă își mai poate îndeplini obiectivul. „Era bine să evităm înfrângerea, așa cum a făcut-o Târgu Mureșul la Oradea, însă acum nu ne mai rămâne decât să ne concentrăm pe meciurile ce urmează. Încă se poate întâmpla orice, sunt destule meciuri directe între echipele din față, însă noi nu mai avem voie să ne prezentăm ca la Mioveni dacă vrem să ne mai gândim la promovare. E inadmisibil să luăm într-un singur meci o treime din golurile primite tot turul”, a concluzionat Falub.

Recomandările redacției