falubjucUTA a început cu dreptul returul campionatului ligii secunde, jucătorii au încasat primele de joc de la Adrian Marţian şi Adrian Mutu, dar „oficialii” utişti avertizează asupra importanţei meciului de sâmbătă dimineaţă. „A fost o victorie frumoasă, ne-am bucurat cu toţii, dar acum e nevoie de constanţă. Dacă vrem să promovăm şi noi, conducătorii, facem tot ce e posibil să reuşim asta, trebuie să legăm mai multe rezultate bune. I-am premiat pe jucători şi o vom mai face, dar ei trebuie să înţeleagă că totul depinde de ceea ce reuşesc pe teren, iar de la Mioveni trebuie să se întoarcă cu alte trei puncte. Banii vin pe măsura rezultatelor”, a precizat din capul locului Adrian Marţian.
Fără a considera că jucătorii săi nu pot gestiona o situaţie în care au fost plătiţi imediat după meciul cu ACS Poli Timişoara, Adrian Falub recunoaşte, totuşi, că nu şi-a menajat deloc jucătorii prin discursurile din această săptămână. „Fotbaliştii UTA-ei au suferit prea mult ca acum să nu aprecieze faptul că s-au făcut eforturi pentru a li se mai achita din salariile restante şi să li se dea o primă de joc. Lucrurile astea au fost posibile fiindcă s-au antrenat în condiţii speciale în această iarnă şi au câştigat cu Poli, o echipă foarte bună ce nu a pierdut până acum. Dar, le-am mai spus şi ei sunt conştienţi de asta că dacă doar prin rezultate bune nu vor pierde sprijinul financiar al conducerii şi susţinerea suporterilor. Recunosc că le-am vorbit puţin cam dur ăn această săptămână, fiindcă vreau să dispară euforia victoriei cu Timişoara. Am făcut doar un prim pas vineri şi dacă nu vom juca mai bine la Mioveni sunt sigur că vom avea probleme. Cel mai important este să eliminăm greşelile pe faza defensivă, căci, s-a văzut, Poli datorită lor a fost periculoasă la poarta noastră” , consideră tehnicianul „alb-roşiilor”.
Acesta consideră că un succes în partida de la Mioveni este „cheia” pentru o pregătire în linişte a deplasării de la Braşov. „Suntem conştienţi de faptul că nu stăm prea bine la capitolul pregătire fizică şi nici nu am insistat prea mult pe asta înaintea meciurilor cu Poli şi Mioveni. Dar, vom avea timp să recuperăm puţin atâta timp cât nu mai jucăm cu Alba şi să ne prezentăm mai bine pe terenul Coronei Braşov. Totul este să câştigăm la Mioveni, pentru a avea încrederea şi elanul necesar pentru săptămânile ce urmează”, a adăugat Falub, care mai recunoaşte că l-ar ajuta prezenţa în staff a unui preparator fizic. „Avem în vederi un preparator italian, care a şi fost la noi pe finalul anului trecut şi a făcut câteva teste, însă nu am avut resursele financiare să-l ţinem la club. Poate o să apelăm la el acum sau în vară, căci un preaparator fizic are un rol important la o echipă. Pe lângă faptul că încarcă bine fotbaliştii, îi şi recuperează rapid după efort sau unele accidentări”, a mai afirmat „principalul” arădenilor”.

Recomandările redacției