falfeuLa rândul său, antrenorul „Bătrânei Doamne” a rămas dezamăgit de concluziile conferinţei de presă susţinute de Dieter Kaas. Omul de afaceri austriac nu este convins să investească în Calea Aurel Vlaicu şi, oricum, o decizie finală va fi luată prin luna februarie, când clubul va fi în prăpastie. Adrian Falub chiar a amânat reunirea echipei în ideea ca lucrurile să se rezolve la nivel de conducere, însă cel puţin până la această oră totul este ca şi până acum. „Ceva trebuie să se întâmple în aceste zile, altfel nu mai putem merge mai departe. Iar dacă nu se întâmplă nimic, preşedintele are datoria să ne comunice ceva în mod oficial. Am vorbit cu el la telefon, nu părea foarte optimist, însă, din câte am înţeles încă mai încearcă să rezolve cumva situaţia dificilă de la club. Aş fi venit mai repede în Arad, dar în condiţiile în care nu sunt noutăţi, nu văd ce am de făcut în această săptămână. Luni, însă, la reunirea echipei o să ne privim în faţă şi vom stabili ce avem de făcut după o discuţie cu conducerea clubului”, a afirmat „principalul” arădenilor.
Până una alta, „oficialii” UTA-ei nu au decât să privească cu invidie în curtea celor de la ACS Poli Timişoara, FCM Târgu Mureş, FC Bihor şi chiar Damila Măciuca. Stabile din punct de vedere financiar, aceste grupări sunt foarte active la capitolul achiziţii, iar formaţia arădeană, în situaţia critică pe care o traversează, e o bună piaţă de desfacere. Deja s-a aflat că Niculescu îl doreşte pe Alin Gligor la Măciuca, fapt ce nu-l surprinde deloc pe Falub.
„E normal ca alte formaţii să-şi dorească utişti în lot. Alin Gligor e doar unul dintre jucătorii valoroşi din curtea noastră şi eu mi l-aş dori pe oriunde aş antrena. Însă, cred că o să-i dezamăgesc pe cei care îi vor pe gratis pe Gligor, Laso, Ene, Mărginean, Feussi, sau alţi fotbalişti de la UTA. Toţi se află sub contract cu clubul arădean cel puţin până în vară, aşa că nu e atât de simplu să-i aibă”, avertizează fostul fundaş.
Totuşi, cunoscând bine situaţia financiară complicată existentă la club, Adrian Falub le oferă un „pont” cumpărătorilor. „Pot face oferte pentru jucătorii doriţi, căci UTA este în postura clubului ce trebuie să vândă. În orice alte condiţii, un club de tradiţia UTA-ei, care nu-şi poate propune decât să revină acolo unde îi este locul, adică Liga 1, nu ar fi cedat niciodată fotba­lişti importanţi, de care are mare nevoie, dar acum se află într-o situaţie specială. Toţi cei care pleacă în această iarnă de la UTA, mai puţin cei trecuţi pe lista de transferuri (n.a. Smaranda, Calvin, Bucur şi Chindriş) trebuie să aducă bani în contul clubului”, a adăugat tehnicianul.
Pe de altă parte, Falub ştie că, începând de marţi, salariile restante ale utiştilor sunt în număr de trei şi – teo-         retic – cine îşi doreşte poate să-şi depună  memoriu pentru a deveni liber de contract. „Eu cred că marea problemă a jucătorilor nu sunt restanţele, ci lipsa perspectivei. Sigur, e neplăcut că sunt trei salarii restante, că nu s-a luat nicio primă în tur, dar dacă fotbaliştii ar vedea că lucrurile se clarifică la UTA, nu cred că ar avea gânduri de plecare”, a concluzionat antrenorul „textiliştilor”.

Recomandările redacției