OLYMPUS DIGITAL CAMERAMembrii familiei lui Abel Apostol, omul de afaceri dispărut în urmă cu 13 zile, vor organiza, mâine, o amplă operaţiune de căutare. „Am cerut tuturor rudelor, cunoscuţilor, membrilor Adunării pe care noi o frec­- ventăm, precum şi a voluntarilor să ne sprijine mâine în găsirea tatălui meu. Acţiunea va avea loc împreună cu organele competente, voluntarii efectuând căutări acolo unde oamenii legii ne-o vor indica. Vor fi mai multe locuri în care se va merge, anchetatorii nedorind să le facă deocamdată publice. Ne aşteptăm ca la această acţiune de căutare să participe zeci de voluntari, alături de anchetatori“, ne-a declarat Albert Apostol, fiul celui dispărut.
De la închiderea lui Adrian Buleu, acuzat de crimă în cazul Abel, căutările omului de afaceri s-au amplificat, însă tot fără succes. Oamenii legii au căutat aproape în toate zonele împădurite de la marginea oraşului, precum şi malurile râului Mureş.
Bărbatul de 55 de ani a vorbit ultima oară la telefon în seara zilei de 1 mai, cu unul dintre angajaţi. Era la terenurile de tenis pe care le administrează de mai bine de 20 de ani. La scurt timp, familia nu l-a mai putut găsi la telefon, iar maşina sa a fost gasită încuiată în parcare.
Abel Apostol deţine mai multe terenuri de tenis pe malul Mureşului şi unul din cele mai renumite restaurante din oraş. Cu patru ani în urmă s-a asociat cu o femeie şi, la scurt timp, discuţiile legate de afaceri au fost tot mai aprinse între ei. Chiar în ziua dispariţiei, omul de afaceri s-a certat cu femeia şi cu soţul acesteia. Bărbatul dispărut încerca de luni bune să iasă din asociaţie, dar aceştia refuzau.
În data de 9 mai, Adrian Buleu, asociatului lui Abel, a fost arestat pentru 29 de zile, fiind acuzat de crimă. Pro­cu­rorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus reţinerea lui Adrian Buleu pentru comiterea infracţiunii de omor. Conform Parchetului, din probatoriul administrat în cauză, s-a reţinut că în seara zilei de 1 mai, învinuitul Adrian Buleu, l-a agresat pe Abel Apostol, în incinta localului din complexul pe care îl administrau împreună, generân­du-i leziuni care au condus la moartea acestuia. Ulterior, Buleu a transportat cadavrul cu autoturismul propriu într-un loc izolat din pădurea Vladimirescu, unde a incendiat autovehiculul.
Pe lângă acţiunile de căutare a trupului bărbatului, anchetatorii răscolesc în continuare întreg complexul Riviera, administrat de omul de afaceri dispărut, împreună cu asociaţii săi, principalii suspecţi ai crimei. Poliţiştii au sigilat practic complexul sportiv, împreună cu restaurantul, accesul în incintă fiind interzis cu desăvârşire.

Recomandările redacției