carucior_cupluBărbaţii sunt de multe ori încurajaţi să cucerească femeile iubite făcându-le să râdă. Nimic mai simplu – dacă ai un simţ al umorului dezvoltat, atunci sigur va deveni iubita ta… sau poate că nu. Un nou studiu efectuat de către oamenii de ştiinţă din Marea Britanie a arătat că femeile nu vor relaţii serioase cu tipii glumeţi.
La studiul sociologilor englezi au participat mai mulţi studenţi de la Facultatea de Psihologie, bărbaţi şi femei, în număr egal, care s-au lăsat filmaţi. Voluntarii au fost rugaţi să răspundă la o întrebare ipotetică. Câţiva dintre ei au dat şi răspunsuri amuzante, iar apoi toate filmele au fost redate în faţa altor voluntari ce au fost rugaţi să noteze dacă persoana care vorbeşte ar fi bună de o relaţie serioasă sau mai degrabă ar fi potrivită pentru o aventură de o noapte.

Rezultatele au arătat că bărbaţii cu simţul umorului nu au fost chiar pe placul femeilor, decât dacă ar fi vorba de aventuri de noapte sau o relaţie strict fizică, de scurtă durată. În schimb, cei mai puţin glumeţi au fost preferaţi de femei pentru relaţiile de cuplu serioase.

„Glumele lor le dau impresia că nu sunt destul de serioşi şi că nu îşi doresc să investească într-un partener de lungă durată. Practic, bărbaţii amuzanţi sunt preferaţi mai degrabă pentru un one-night-stand, decât pentru o relaţie serioasă, ce ar putea duce la căsnicie, copii şi aşa mai departe”, au declarat oamenii de ştiinţă.

Şi totuşi…

De foarte mulţi ani încoace se tot vorbeşte despre simţul umorului al bărbaţilor şi cât de important este aceasta, dacă ei vor să cucerească posibilele partenere. Chiar se spune că de multe ori glumele bune pe care el le face ar fi un atribut destul de important, ce atrage femeile, însă nu cel mai important. În plus, un simţ al umorului foarte bine dezvoltat nu compensează pentru alte sectoare din viaţa în doi – de exemplu, degeaba face el glume bune, dacă nu ştie să îşi arate afecţiunea sau nu îi acordă iubitei sale destulă atenţie. Putem spune că femeile nu vor bărbaţii cu simţul umorului, însă îi preferă.

Cât de mult să râdem?

Gluma-i glumă, dar când vine vorba de lucruri serioase, hai să lăsăm amuzamentul la o parte. Un bărbat trebuie să ştie când să tragă linie între a-şi face partenera să râdă cu glume bune şi a o face să plângă pentru că nu reuşeşte să poarte o discuţie serioasă atunci când trebuie.

 

Sursa: Unica.ro

Recomandările redacției