Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că salariul de 9.000 de euro, cât are directorul CFR Marfă, este unul „corect”, având în vedere ceea ce a realizat de când se află la conducerea societăţii comparativ cu fostul manager.

‘Directorul de la CFR Marfă de când a venit a reuşit să aducă contracte de 90 milioane de lei, în trei luni. Pentru un astfel de om, comparându-l cu cel de dinainte, care în decurs de patru ani nu a reuşit să aducă măcar un contract pentru CFR, eu consider că salariul de 9.000 de euro este corect’, a declarat ministrul Transporturilor.

Fenechiu a spus că deşi ca ministru are o remuneraţie mult mai mică, nu este invidios că un director are salariul mai mare ca el.

El a susţinut că trebuie să se renunţe la populisme, ‘în sensul să le dăm acestor oameni 3.000 de lei pe lună, că un medic are doar 2.000’.

‘Suntem obligaţi să dăm salarii bune, altfel niciodată nu vom avea performanţă. E nevoie de salarii mari pentru a aduce oameni competenţi. Chiar cred că la unităţile din autoritatea Ministerului Transporturilor, la ora actuală, cea mai mare parte sunt oameni competenţi. Important este să nu vină pe salarii de 8.000 – 9.000 de euro pe lună nişte politruci. Când mă refer la politruci, nu mă refer neapărat la oameni angajaţi politic, ci mă refer la oameni care vin din politică şi care nu au nici o legătură cu managementul’, a precizat Relu Fenechiu.

 

Sursa: Agerpres Economic

Recomandările redacției