ferma bivoliPrin proiectul ECOREHAB 2 – „Program complex de reabilitare a biotopelor de sărătură şi de apă pe terenuri ocrotite prin creşterea şi folosirea speciilor autohtone” pecicanii doresc să acceseze fonduri pentru extinderea fermei de bivoli.
În aceste zile proiectul este la faza de licitare a lucrărilor.
Proiectul este derulat de Pecica și oraşul Mórahalom-Ungaria, prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007-2013, finanţat de UE și se va desfăşura pe o durată de 12 luni. „Lucrările vor consta din construirea unui Centru de Vizitare, amplasat lângă ferma de bivoli existentă care va respecta în calitatea mediului din zonă, prin integrarea în construcţie a unor funcţiuni ce nu produc reziduuri dăunătoare. El va trebui să funcţioneze ca un spaţiu specializat pentru prezentarea fermei, un spaţiu expoziţional, unde să fie explicate în mod ştiinţific toate procesele care se întâmplă acolo. În interior va avea o sală de prezentare, un birou, o bucătărie, grupuri sanitare şi un depozit. Biroul va avea cele mai moderne dotări (cu calculatoare, proiectoare şi televizoare 3D, boxe integrate etc.)“, ne precizau re­prezentanți ai administrației pecicane.
Ar mai fi de adăugat că amplasamentul va avea și un cuptor de pâine tradiţional, pentru prepararea Pitei de Pecica, un colţ urmând să fie rezervat produselor tradiţionale.

Recomandările redacției