Festivalul Ceaunelor, mult așteptatul eveniment gastronomic organizat în singura stațiune de interes național din județul nostru, la Moneasa, trebuia să aibă loc în data de 25 septembrie. Știm cu toții însă ce ploi torențiale s-au abătut peste această zonă și atunci s-a hotărât ca evenimentul să aibă loc mai târziu, după o săptămână.

Dar și de această dată, ploaia a speriat comercianții și mulți dintre spectatori au renunțat să mai participe la acest Festival al Ceaunelor, care a ajuns deja la ediția a VII-a.

Chiar dacă vremea a fost mai posomorâtă din cauza ploii, după care atât de mult am tânjit astă vară, totuși prezența a fost destul de mare. Programul artistic a fost destul de bun, cu soliști renumiți și ansambluri de dansuri. De obicei, la Moneasa întotdeauna a fost un program bogat în folclor și obiceiuri. Aici se țin patru sau cinci activități peste an. Deci este o organizare bună din partea primarului Ioan Nuțu Herbei. Până la urmă, primarii își organizează activitățile într-o comunitate, sprijiniți de Consiliul Local.

Așadar, noi zicem că a fost o organizare bună. Prezenți au fost colegi de partid, primarii din Târnova, Șicula, pe care i-am văzut noi, consilieri județeni, oameni politici, în frunte cu domnul Florin Tripa.

Edilul șef a fost invitat de prezentatorul programului Alin Olan să urce pe scenă să spună câteva cuvinte celor prezenți. La rândul său, domnul Herbei le-a urat un bun venit la Festivalul Ceaunelor, care este la ediția a VII-a. „Din păcate, am avut o derogare de la data când era stabilită această sărbătoare din cauza vremii, a ploilor torențiale, care s-au ținut lanț în săptămâna aia, dar vedem cu toții ce vreme este și azi, dar cu natura nu ne putem pune. În principiu, am organizat pentru dumneavoastră un program foarte bun, așa că vă urez distracție plăcută și să dăm drumul la muzică“, a precizat primarul.

Pe scenă a urcat ansamblul de dansuri din Dezna, iar soliști au fost Cosmina Brădean, o solistă de pe Valea Crișului, Florentina Popa, Maria Lucia Ignișca, o elevă a Liceului Pedagogic din Arad, cu câteva piese frumoase, Narcisa Sărac, Sabina Dobra, Daniela Dudaș, Nelu Barna, Alin Neag, Alin Olan, Dani Olan, Aurel Ungur, Bombonel Cotoc, Vasile Conea și Cornel Borza.

Orchestra a fost formată din Dan Olan, Bobi Olan, Dani Olan, Petre Ciobanu, Leonardo Borojan, Dănuț Onica și Claudiu Barna.

Activitatea s-a desfășurat în grădina de vară, unde brândușele de toamnă își făcuseră apariția.

Așadar, activitatea s-a desfășurat în condiții bune, publicul a fost mulțumit de program, iar în amurg, activitatea Festivalului Ceaunelor de la Moneasa 2022 s-a încheiat cu succes, iar noi îi dorim domnului primar succes și cât mai multe activități culturale pentru cetățeni.

Recomandările redacției