Ținut în fiecare an de Rusalii, Festivalul de Folclor „Ioan T. Florea“ de la Covăsînț – manifestare inițiată în onoarea unuia dintre cei mai importanți etno-muzicologi români, fiu al comunei – își va derula cea de-a patra ediție, în data de 23 iunie.
În aceeaşi zi, ca în fiecare an, se va sărbători Hramul Bisericii Ortodoxe din Covăsînţ dar și „Întâlnirea cu fiii satului“ la care se va adăuga, în mod special anul acesta și „Ziua comunei Covasînț“. „Suntem foarte prinși – atât fizic cât și financiar – cu finalizarea lucrărilor de moderni­zare realizate prin finanțare euro­- peană pe Măsura 322, prin urmare am hotărât să comasăm anul acesta câteva sărbători în această zi, ca să reducem din cheltuieli. Oricum, în cuvântul meu de deschidere voi prezenta stadiul la zi al acestor importante lucrări“ ne spu­nea Traian Balint, primarul comunei Covăsînț. Festivalul de folclor „Ioan T. Florea” va începe la ora 17 și se va derula pe scena Taberei Ortodoxe de Păstrare și Conservare a Tradițiilor Românești a Bisericii Ortodoxe Covăsînț.
Înaintea demarării spectacolului folcloric se va ține o slujbă în memoria etno-muzicologului covăsînţean care şi-a închinat întreaga viaţă și activitate culegerii şi promovării folclorului autentic din Ţara Zarandului şi judeţul Arad ce va fi oficiată de către preotul ortodox din comună.
La fel ca în primele trei ediții anterioare, în cadrul festivalului va evalua orchestra „Rapsozii Zărandului” care va acompania evoluția soliştilor Malvina Nagy, Cornelia Căprariu Roman, Tiberiu Crişan, Aura Bonchiş şi Olivia Cotocea Cotuna. Spectacolul serii va fi întregit de recitalul solistei Nineta Popa. Va fi lansat și albumul muzical „Din Ţara Zărandului” realizat de către elevii Şcolii Populare de Artă din Arad, album ce conţine şi câteva piese culese de Ioan T. Florea.
Este așteptat, ca în fiecare an, un public numeros și avizat, mare iubitor de muzică populară românească originală.

Recomandările redacției