Duminică, 26 mai 2024, Stațiunea „Băile Lipova” a fost gazda mult așteptatei ediții a 36-a a Festivalului-concurs interjudețean de folclor „La Izvor de Cânt și Dor”. Evenimentul a reunit peste 1500 de iubitori de folclor și tradiții românești, marcând o revenire triumfală după întreruperea din 2016.

Festivalul, organizat de Primăria și Consiliul Local Lipova, în parteneriat cu Stațiunea „Băile Lipova”, a adus pe scenă artiști și ansambluri de renume, oferind un spectacol memorabil. Cei 15 tineri concurenți, cu vârste între 9 și 25 de ani, au impresionat juriul și publicul cu talentul lor, competiția fiind divizată în două categorii de vârstă: 9-14 ani și 15-25 ani.

Juriul, format din cinci profesioniști ai muzicii populare românești – Prof. Dr. Daniela Băcilă, Prof. Elizaveta Rudei, Prof. Adrian Stanca, interpretul Alexandru Pop Zărăndean și Petru Gherman, inițiatorul festivalului, a avut dificila sarcină de a desemna câștigătorii. Fiecare categorie a avut cinci premii: locurile 1, 2, 3 și două mențiuni, plus un premiu special pentru categoria 9-14 ani – „Premiul Tinereții”.

Seara a continuat cu un spectacol folcloric de excepție, susținut de artiști îndrăgiți precum Adrian Stanca, Oana Stanca, Liliana Laichici, Voichița Suba, Alexandru Pop Zărăndean, Claudiu Jula, Florin Ionaș „Generalul” și Claudia Ionaș. Aceștia au fost acompaniați de Orchestra „Rapsodia” condusă de prof. Vasile Rus și ansamblurile „Băgrinul” din Săvârșin, „Datina” din Chesinț și „Cununa Sânzienelor” din Bârzava.

”Ediția a 36-a a festivalului a fost un real succes, reușind să ofere comunității din Lipova și tuturor participanților o experiență de neuitat, plină de emoție și bucurie. Evenimentul a readus în prim-plan valorile și tradițiile populare românești, promițând să continue această frumoasă tradiție și în anii următori.

Mulțumim tuturor celor care au contribuit la organizarea acestui eveniment deosebit și minunatului public prezent! Ne revedem la ediția 37 a Festivalului-concurs interjudețean de folclor „La Izvor de Cânt și Dor”!”, transmit autoritățile.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției