icimUniversitatea Goldiş ICIM şi-a res­pectat statutul de favorită în Final  Four-ul Ligii Europei Centrale și a cucerit trofeul pentru a doua oară după şase victorii în grupă plus două la turneul final.
La Brno, trupa lui Dan Moraru şi a Cristinei Ciocan a făcut legea, iar finala cu Miskolc a fost o simplă afacere pentru arădence. Evoluţia bună a Cristianei Cutaş în semifinala cu Brno i-a determinat pe cei doi antrenori să o titularizeze în ultimul act, alături de Brosovszky, Givens, Risper şi LaPlante. Şi s-a început tare din partea arădeană, atât în apărare cât şi în ofensivă, și după primele 10 minute situaţia era mai mult decât clară, 35-8 (cu reuşite din toate poziţiile pentru Brosovszky, Givens sau Risper).
Diferenţa a crescut (38-8), banca tehnică a trims în teren o parte din rezerve, moment propice pentru unguroaice de a mai şterge din impresia lăsată până atunci, Miskolc a strâns scorul la 38-15. La jumătatea sfertului secund, relaxarea arădencelor s-a simțit pe tabelă, 42-23, iar Dan Moraru, după ce și-a certat elevele, n-a mai risca nimic, titularele Aradului revenind pe parchet. Efectul s-a văzut, 48-24 în minutul 18. La jumătatea confruntării, diferenţa a arătat conformă cu realitatea, 27 puncte (55-28), plus procentaje ameţitoare în favoarea arădencelor.
Spectacol la start de sfert trei, când pe parchet şi-a făcut apariția Bartee, la primele minute pentru ea în acest meci. În scurt timp, s-a ajuns la cea mai mare diferenţă de scor, 68-35, în minutul 26. „Păianjenul” arădean a continuat să „ţeasă” eficient, iar finalul a înregistrat un 85-58 fără dubii, cu tabăra galben-albastră în culmea fericirii, după o victorie imensă, venită la finalul unei perioade pentru care s-a muncit intens.
ICIM: Brosovszky 20 (4×3), Givens 19 (1×3), Risper 13, LaPlante 10, Bartee 8, Cutaş 5 (1×3), Mjlovanovjc 2. Au mai jucat: Mercea, Wirth, Crăciun, Moraru. Antrenori: D. Moraru – C. Ciocan.
Miskolc: Bukovszky 13 (3×3), Raven 8, Skoric 6, Dubei 4, Furtos 3 (1×3), Bozoki 2, Snaford 2, Szabo 2. A mai jucat: Reiner. Antrenor: A. Nagy.

Recomandările redacției