scoalaPentru asigurarea protecţiei unităţilor şcolare, a siguranţei elevilor şi a personalului didactic, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad va include şcolile şi grădiniţele în itinerariile de patrulare auto şi pedestre.
Poliţiştii vor fi prezenţi în zonă, în special pe timpul sosirii şi plecării elevilor. Un poliţist va fi desemnat pentru fiecare unitate de învăţământ şi va răspunde în mod direct de prevenirea şi combaterea fenomenelor antisociale. Evaluarea periodică a şcolilor, în funcţie de evenimentele înregistrate şi stabilirea unor niveluri de risc criminogen, în vederea adaptării în permanenţă a dispozitivelor de ordine şi siguranţă publică, pentru eliminarea cauzelor generatoare ori a condiţiilor favorizatoare săvârşirii de infracţiuni sunt acţiuni care ţin tot de competenţa Poliţiei.
Poliţia va mai identifica agenţii economici care comercializează băuturi alcoolice, tutun şi publicaţii cu caracter obscen, situaţi în imediata apropiere a unităţilor şcolare, în vederea aplicării prevederilor legale.
Inspectoratul de Jandarmi Arad va avea acţiuni comune cu Poliţia, în vederea asigurării ordinii în şcoli. Jandarmii vor lua măsurile legale faţă de persoanele care tulbură procesul de învăţământ, agresează cadrele didactice sau care produc distrugeri de bunuri.

Recomandările redacției