Pentru fiecare filarmonică din lume, debutul anului muzical înseamnă Strauss. Și Filarmonica din Arad își propune, conform tradiției, un program de valsuri, polci și marșuri din literatura vieneză de divertisment, care îi pune în centrul atenției pe Johann și Josef Strauss, precum și pe rivalul lor parizian, Emile Waldteufel. Spectacolul „Concert de Anul Nou” va fi oferit arădenilor în serile de 7 și 8 ianuarie, de la ora 19, fie în Sala Palatului Cultural -așa cum se dorește, fie pe platforma online, mai precis pe pagina de Facebook Filarmonica Arad.  

„Sala de concerte este pregătită pentru eveniment, dar și canalele de transmisiune online, în cazul în care întâlnirea cu dumneavoastră, publicul nostru minunat, trebuie să se conformeze și pe mai departe rigorilor de până acum”, spun reprezentanții Filarmonicii Arad.

Titlurile pregătite sunt: Johann Strauss Wiener Blut vals op.354; Johann Strauss Anne Polka op.117; Johann Strauss Auf der Jagd Polka op.373; Johann Strauss Wein, Weib und Gesang vals op.333; Johann Strauss Tritsch Tratsch Polka op. 214; Johann & Josef Strauss Pizzicato Polka; Emile Waldteufel Les patineurs vals; Johann Strauss Perpetuum mobile op.257; Josef Strauss Plappermäulchen Polka op.245; Emile Waldteufel Estudiantina vals; Josef Strauss Feuerfest Polka française op.269; Johann Strauss An der schönen blauen Donau op.314; Johann Strauss tatăl Radetzky Marsch op.228. Dirijor este același Cristian Neagu.

Odată cu posibilitatea desfășurării concertelor în Palatul Cultural, se vor aplica anumite reguli: accesul publicului va fi posibil în intervalul 18.00 – 18.45, în limita a 144 de locuri, respectând măsurile și regulile de prevenire a răspândirii Covid-19; intrarea și ieșirea se va face pe culoare separate, delimitate, fără a staționa pe hol; la intrarea în spațiul de desfășurare a concertelor se va efectua termometrizarea cu termometru noncontact a spectatorilor și un triaj observațional, astfel că nu va fi permis accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, temperatură mai mare de 37,3C, stare generală modificată); persoanele care refuză să le fie verificată temperatura și cele care nu poartă mască la intrare și pe întreaga durată a evenimentelor, nu vor avea acces în locație; evenimentele se vor desfășura fără pauză.

Recomandările redacției