Restaurarea Filarmonicii de Stat va beneficia de fonduri europene. Joi, 1 noiembrie 2018, în Sala Regele Ferdinand de la Primăria Municipiului Arad în cadrul unei conferințe de presă, a avut loc semnarea contractului de finanțare pentru proiectul: Reabilitare Învelitoare, fațadă princi­- pală și Sala de spectacole la Filarmonica de Stat Arad.
Proiectul în valoare de 16 milioane de lei, va fi finanțat în cadrul Regio-Programul Operațio­- nal Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban şi conser­- varea, protecția şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural – apel dedicat proiectelor nefinalizate. Plata către Primărie va fi efectuată curând, conform directorului general al agenției, Sorin Maxim.
Intervențiile realizate au vi­zat reabilitarea fațadei, a șarpantelor, a sălii mari și a celei mici, a foyerului, holurilor și scărilor interioare, precum și a curților, vitraliilor, subsolului și instalațiilor. De asemenea, au fost montate un ascensor și o rampă destinată persoanelor cu dizabilități.
Totodată, directorul Filarmonicii de Stat arădene, Doru Orban, a subliniat faptul că este vorba despre cea mai mare investiție culturală din ultima sută de ani, ca performanță, Filarmonica de Stat din Arad situându-se deasupra unor săli de spectacole de renu­me, din Budapesta sau Viena.

Recomandările redacției