Orchestra simfonică si corul academic ale Filarmonicii de Stat Arad își reiau activitatea de toamnă odată cu cel mai așteptat eveniment liric al prestagiunii: gala de operă Open air. Cu un repertoriu desprins în mare parte din spectacole italiene și franceze ale secolului al XIX-lea și cu o distribuție solistică predominant feminină, ediția din acest an este programată în seara de duminică, 2 Septembrie 2018, la orele 20,00, în Parcul Reconcilierii.
Alături de fragmente celebre din operele Bărbierul din Sevilla (Gioachino Rossini), Nabucco, Traviata, Forța destinului, Don Carlo, Macbeth (Giuseppe Verdi), Tosca, Boema (Giacomo Puccini), Carmen (Georges Bizet) sau Romeo și Julieta (Charles Gounod), sunt pregătite numere de operetă vieneză, muzică de film sau aranjamente ale unor refrene de muzică ușoară românească, realizate de inegalabilul Sabin Păutza.
Invitații Galei de operă din acest an sunt dirijorul Victor
Gheorghe Dumănescu, sopranele Eva Eron (Italia), Paula Iancic și Annamaria Kászoni, mezzosoprana Mihaela Ișpan și tenorul Traian Mișcu, iar susținerea numerelor corale este asigurată de corul academic, pregătit de Robert Daniel Rădoiaș.

Recomandările redacției