uefaBarcelona – Juventus este finala inedită a acestui sezon de UEFA Champions League. Cele două formaţii nu s-au mai întâlnit niciodată în ultimul act al competiţiei chiar dacă s-au duelat de opt ori pe tabloul principal al Ligii Campionilor, cel mai ridicat nivel la care s-au confruntat fiind semifinalele. Dintre aceste opt meciuri, Juventus a câştigat patru, Barcelona s-a impus în două parrtide, iar alte două meciuri s-au încheiat la egalitate.
Barcelona şi Juventus sunt singurele formaţii care pot reuşi „tripla” istorică în acest sezon. Catalanii sunt lideri în campionatul intern, cu un avans de patru puncte faţă de Real şi mai au nevoie de o singură victorie pentru a fi matematic campioni, iar în finala Cupei vor da piept cu Athletic Bilbao pe 30 mai. De partea cealaltă, Juventus şi-a acontat deja titlul în Serie A şi va disputa finala Cupei cu Lazio.
Precedenta situaţie de acest gen s-a petrecut în sezonul 2009-2010 atunci când Inter şi Bayern luptau pentru campionat, cupă şi UEFA Champions League. În acea stagiune a triumfat echipa din care făcea parte şi Cristi Chivu.

Recomandările redacției