După cum anunțam încă de aseară, firma DD Chim Deva care a făcut dezinsecția la Liceul German este cercetată pentru vătămare corporală din culpă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, trafic de produse sau substanțe toxice. Cu privire la evenimentul de aseară, Inspectoratul de Politie Județean Arad face mai multe precizări.

Aseară, în jurul orelor 18:30, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substanțe Periculoase au fost sesizați despre faptul că la Spitalul Clinic Județean Arad – UPU s-au prezentat mai mulți elevi ai Liceului Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” care prezentau prurit și edeme la nivelul feței și al ochilor, greață și vărsături.

Conform celor declarate, acestea ar fi survenit în urma unor activități de dezinsecție și dezinfecție, care au avut loc la unitatea de învățământ.

În urma primelor verificări s-a stabilit o legătură directă între starea elevilor și dezinsecția/dezinfecția efectuată în incinta liceului, în data de 10 ianuarie 2020, de către o societate comercială cu sediul în Deva, județul Hunedoara.

În urma cercetărilor efectuate și a mijloacelor de probă administrate  din acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: vătămare corporală din culpă; fals în înscrisuri sub semnătură privată; uz de fals; trafic de produse sau substanțe toxice.

La fața locului s-a deplasat și echipa de cercetare din cadrul Serviciului Criminalistic Arad, care a prelevat probe care urmează a fi analizate toxicologic.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Recomandările redacției