Termoproedil este o companie de constructii cu o cifra de afaceri neta de 25.337.372 de lei si un profit net de 3.132.162 de lei. Compania are 30 de angajati si nu a inregistrat pierdere netă. În ciuda numărului foarte mic de angajați, firma are o mulțime de contracte chiar și în județul Arad. Deși nu a fost înregistrat încă nimic oficial, se spune că firma din Oradea, abonată la banii publici din localitățile Covăsânț, Fântânele, Pâncota, Olari, Buteni și Bocsig, ar lucra cu muncitori la negru, aduși fie din Ucraina sau Sri Lanka. Evident, calitatea lucrărilor este pusă mult sub îndoială, însă nu doar în ceea ce privește exigența mâînii de lucru nepregătite, cât mai ales în special a materialelor foarte proaste și ieftine folosite pe șantiere.

Mai grav, din sursele noastre, am aflat că această firmă din Oradea ar prezenta acte false pentru calificare la licitații.

În spatele Termoproedil se află un personaj cu… „greutate” mare din Arad. 

O altă problemă cu care s-a confruntat firma din Oradea este și una penală, fiind cercetată în anul 2020 pentru evaziune fiscală, conform portaljust.ro.

Spre exemplu, la începutul anului, mai precis în data de 10 ianuarie 2024, firma a primit din partea comunei Fântânele o lucrare constând în servicii de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări în cadrul proiectului “Extindere de apă și canalizare în localitatea Fântânele și înființare rețea de apă și canalizare în localitatea Tisa Nouă, comuna Fântânele.

Valoarea lucrării a fost de 12.322.288,68 RON, atribuită prin procedură simplificată.

O altă lucrare a fost de proiectare, achizionare si executie lucrari aferente Statiei de Epurare pentru Sectia Oncologie Medicala strada Vicentiu Babeș, autoritatea contractantă fiind Spitalul Județean Arad.

Valoare: 2.271.060 RON, lucrarea fiind atribuită tot prin procedură simplificată.

Aceeași firmă cu 30 de angajați mai este implicată în Covăsânț, Pâncota, Olari, Buteni sau Bocsig.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției