Firmele şi antreprenorii care au lucrat etic în ultimii 23 de ani şi-au plafonat profitul, iar cei care şi-au amânat plăţile către stat şi furnizori şi-au maximizat profiturile, a declarat marţi ministrul delegat pentru IMM-uri, Turism şi Mediu de Afaceri, Maria Grapini, la o conferinţă pe tema IMM-urilor şi eticii în afaceri.

„Spun din propria experienţă – cei care au lucrat etic şi-au plafonat profitul, să fim serioşi. Cei care nu au lucrat etic, care şi-au amânat plăţile, care şi în relaţia cu statul au fost incorecţi şi în relaţia cu furnizorii evident că şi-au maximizat profiturile, dar au acum un deficit enorm de imagine şi reputaţie”, a spus ministrul Maria Grapini.

Ea a subliniat că în perioadă de criză în afaceri este ales cel care istoric are o reputaţie bună, pentru că în criză este mult mai riscant să ai un partener care nu a avut un comportament etic.

Ministrul IMM-urilor a afirmat că, în situaţia în care s-a ajuns la nivel global, comportamentul etic în afaceri nu mai este o opţiune şi ar trebui să devină o obligativitate.

Grapini a avertizat că existenţa în mediul de afaceri a unor actori care nu acţionează etic are influenţe negative şi asupra celor corecţi şi a menţionat că în România restanţele primilor 100 de datornici la stat sunt egale cu impozitele plătite de 430.000 de IMM-uri în anul 2012.

„Nu mi-am imaginat că găsim atâtea lucruri de corectat”, a spus Grapini, referindu-se la intrarea sa în Guvernul României din mediul privat.

Ministrul IMM-urilor a mai spus că marţi la ora 16.00 va avea o întâlnire cu patronatele cu ocazia începerii dezbaterii publice despre simplificarea barierelor administrative şi că va propune în cadrul acestor dezbateri promovarea firmelor care au un comportament etic.

 

Lasă un răspuns

Recomandările redacției