teatruTeatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad ţine să menţină viu interesul, venind cu propuneri şi invitaţii de nerefuzat. Prima dintre ele este premiera spectacolului „Flori, fete, filme sau băieţi”, care va fi cel mai frumos mărţişor oferit arădenilor, avanpremiera urmând a avea loc joi, 27 februarie, iar premiera chiar sâmbătă, 1 martie.

Noul spectacol poartă semnătura tinerei regizoare Antonella Cornici, care a optat pentru un text scris de actorul şi dramaturgul român Mimi Brănescu.„Flori, fete, filme sau băieţi”este o comedie în care ne vom regăsi cu toţii, indiferent de vârstă, pentru că fiecare dintre noi – acum sau într-un trecut mai mult sau mai puţin îndepărtat – ne-am îndrăgostit, am încercat să luăm decizii, să bravăm, să facem reguli şi să le încălcăm, am fost timizi sau am călcat strâmb. Şi, tocmai din aceste motive, este o comedie despre viaţa oricui, indiferent de generaţie, de spaţiu şi de timp. Pentru că atunci când eşti tânăr şi mai ai şi (ne)şansa să te îndrăgosteşti… ai de ce râde (nostalgic) peste ani. „O poveste de dragoste întotdeauna are un început şi un sfârşit…şi un va urma. Aşa e dintotdeauna…nu poate fi o singură culoare mereu, ar fi monoton şi rece. Spectacolul nostru vă invită să vă amintiţi, să vă regăsiţi, să vă iubiţi, să râdeţi şi să vă pregătiţi de primăvară! Un spectacol cu tineri, pentru tineri şi nu numai… pentru toţi cei care iubesc! Sunt convinsă că fiecare dintre voi vă veţi regăsi măcar într-un moment din «Flori, fete, filme sau băieţi»”, mărturiseşte Antonella Cornici.

Noua premieră îi va aduce în scenă pe actorii Alina Danciu, Cecilia Donat, Alex Mărgineanu şi Andrei Elek, acesta din urmă împărţind rolul lui Bill cu tânărul actor timişorean Călin Stanciu Jr. De altfel, în avanpremiera din data de 27 februarie rolul lui Bill va fi interpretat de Călin Stanciu Jr. iar la premieră de Andrei Elek.

Premiera spectacolului „Flori, fete, filme sau băieţi” va deschide un proiect-pilot al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, şi anume„Săptămâna Comediei”, care se va desfăşura în perioada 1 – 9 martie şi va oferi publicului şapte comedii de succes (vezi programul). Pentru „Săptămâna Comediei” au fost puse în vânzare atât bilete, cât şi abonamente, la un preţ special. „Am avut bucuria să constatăm că toate cele o sută de abonamente puse în vânzare pentru acest proiect au fost epuizate în numai o zi şi jumătate!“, spune managerul Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ Arad, Bogdan Costea, precizând că cei interesaţi mai pot să-şi achiziţioneze bilete la spectacolele ce vor fi prezentate în sala mare, în cadrul „Săptămânii Comediei”, preţul unuia fiind de numai 10 lei.

Noutăţile teatrale nu se opresc însă aici. Deşi nici nu a sosit încă luna martie, în teatrul arădean se fac deja planuri pentru luna aprilie. Şi atunci spectatorilor le va fi oferită o promoţie specială – abonamentul „Verde de Aprilie”. Acesta va costa doar 50 de lei iar posesorii lui vor avea acces la absolut toate spectacolele programate în luna respectivă.

După cum se vede, primăvara se arată a fi bogată în evenimente teatrale şi în proiecte gândite şi dedicate special publicului spectator. Actori şi tehnicieni, deopotrivă, le pregătesc în detaliu, astfel încât toţi cei care vor onora invitaţiile lansate să se bucure deplin de magia teatrului.

Recomandările redacției