UTA a învins cu 2-0 în meciul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu și, cu excepția disputei cu Mioveniul, nu a încasat gol pe teren propriu. Florin Ilie este o parte importantă a realizărilor apărării utiste, iar duminică a fost din nou titu­lar și integralist. „Ne așteptam la o partidă dificilă, știam ce adversar întâlnim. L-am analizat destul de bine, până la urmă importante sunt cele trei puncte. Iar pentru noi, cei din compartimentul defensiv, e important că nu am luat gol. Sper să continuăm pe linia asta și la Cluj, să luăm cele trei puncte. Am mai jucat pe Cluj Arena, am două rezultate favorabile și unul nefavorabil acolo, sper să rămân pe plus și după ziua de miercuri”, a spus fotbalistul sosit de la Sportul Snagov în această vară.
Cu două minute înainte de reușita de 2-0 a lui Romario Moise, gorjenii au cerut cartonaș roșu la un duel între Ilie și fostul utist Darius Buia. „Dacă nu dă arbitrul, nu e. M-a întrebat dânsul dacă a fost, a existat un contact, el (n.r. Buia) m-a împiedicat și am căzut amândoi”, a fost remarca lui Ilie.
Jocul cu Viitorul a fost primul din seria de nouă pe care „roș-albii” le vor disputa în luna noiembrie din trei în trei zile. „Ne așteaptă acum o perioadă cu jocuri multe și sper să facem față. Staff-ul tehnic a ales așa, noi suntem pregătiți, ne-am antrenat în fiecare zi și pentru o astfel de situație. Important este să ne recuperăm cât mai bine și să fim apți 100% la ora jocurilor. Personal, nici în Liga 1 nu am mai avut un asemenea program infernal, e – într-adevăr – o provocare, dar o să-i facem față”, a mai punctat puternicul fotbalist.
Originar din Alba Iulia, Ilie (27 de ani) s-a făcut cunoscut în fotbalul românesc la vechea Poli Timişoara, a lui Marian Iancu, după ce junioratul şi l-a făcut la Unirea. Ulterior, prima lui experienţă în Liga 1 a fost la Concordia
Chiajna şi au urmat Corona Braşov, Gaz Metan Mediaş, din nou Chiajna şi apoi a ajuns în Liga 2, la FCM Baia Mare. Clubul s-a desfiinţat şi a trecut la Luceafărul Oradea şi după a mers din nou în prima ligă, la Pandurii Târgu Jiu. S-a întors din nou în Liga 2, la ASA Târgu Mureş, CS Mioveni şi Sportul Snagov. La UTA a fost de fiecare dată titular în centrul defensivei și a avut și câteva ocazii bune să înscrie în „alb-roșu”. Din păcate, și-a trecut în cont un autogol, chiar runda trecută, la Reșița.

Recomandările redacției