halterePerformanţa halterofilului Florin Vizi­tiu, dublu medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de cadeţi, nu putea fi trecută neobservată de conducerea Clubului Sportiv Municipal, care a organizat, ieri, o conferinţă de presă, cu participarea directorului Viorel Bitang, directorului adjunct Vasile Păltineanu, antrenorului secţiei de haltere, Adrian Jigău şi performerului mondial Florin Vizitiu.
„230 de kilograme este un rezultat cu care în mod normal te poţi clasa în primii şase la europenele de seniori. Sunt foarte mulţumit, până la urmă vorbim de două medalii mondiale, ceea ce nu este la îndemâna oricui. Dacă la smuls ridica mai bine, putea deveni şi campion mondial, dar la acest nivel diferenţele sunt foarte mici şi ţin de tehnică. Florin practică haltere de la sfârşitul lui 2008, iar rezultatele obţinute nu mă surprind, mă aşteptam să ajungă la acest nivel. Depinde doar de el şi de cât este de ambiţios şi decis în continuare, mai are în acest an europene de cadeţi şi apoi de juniori în septembrie”, a spus Adi Jigău, care împreună cu Pavel Sebeşan, se ocupă de Florin Vizitiu.
Sportivul CSM-ului se declară satisfăcut de rezultate, dar este conştient că în performanţă drumul e lung: „La Mondiale a fost o competiţie foarte grea, concurenţa a fost puternică, dar până la urmă sunt mulţumit. Se putea şi mai bine, dar pentru început este ok. În acest an îmi doresc să devin campion naţional de tineret, să iau medalie la europenele de cadeţi şi să mă clasez în primii şase la europenele de juniori.”
Directorul CSM Arad, Viorel Bitang, îi aduce laude antrenorului Adrian Jigău, serios şi devotat încă de la începuturile secţiei: „Când ai un antrenor pretenţios, ambiţios, aşa cum era şi ca sportiv Adi Jigău, rezultatele nu pot întârzia. A reuşit să le insufle această stare sportivilor şi viitorul sună promiţător”. O altă veste bună priveşte baza materială: „În mai vom inaugura noua sală de haltere şi judo, care este situată în Cartierul Aurel Vlaicu, pe strada Predeal. Mulţumim Primăriei, cu care suntem în parteneriat, pentru amenajarea acestei săli. Luna viitoare vom duce acolo toate echipamentele şi aparaturile necesare. Cu ocazia inaugurării, vom organiza Cupa CSM la haltere, dar şi o competiţie de judo, cu ocazia Zilei Judoului arădean”, a mai spus Viorel Bitang.
Revenind la secţia de haltere, să spunem că săptămâna viitoare este programată la Bucureşti Cupa României de tineret, etapă de calificare pentru finala din toamnă, de la Oneşti. Aradul va găzdui şi în acest an o finală naţională, rezervată juniorilor I, programată la sfârşitul lunii august.
S.A.

Recomandările redacției