afis SebisFestivalul de Muzică de la Sebiș, ajuns la a XIV-a ediție – va avea loc în acest week-end, în Piaţa Tineretului din orașul Sebiş. Inițiat „sub semnul diversităţii culturale“, evenimentul este organizat de Primaria Oraşului Sebiş, Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad şi TVR Timişoara. Și în acest an, sebișenii și oaspeții lor veniți de pretutindeni vor avea parte de trei seri de muzică bună, de diverse alte modalități de relaxare și de trei minunate spectacole de focuri de artificii, după cum ne asigura Gheorghe Feieș, primarul orașului.
„De-a lugul numeroaselor sale ediții, pe scena festivalului nostru au evoluat nume mari ale muzicii ușoare, dance, folk, rock, etno din toată țara, precum: Angela Similea, Mirabela Dauer; formații precum BUG Mafia, ori cantautori ce­- lebri precum Nicu Alifantis – ca să amintesc doar câteva. Festivalul a devenit un brand bine consolidat care a ridicat imaginea orașului atât în țară cât și în străinătate. Mereu am avut în jurul a 6.000 de spectatori pe seară și, cu ce invitați și-au anunțat prezența, nici această ediție nu va fi mai prejos. Nu mai vorbesc de mulțimea de tarabe cu produse culinare specifice zonei. Focurile de artificii vor încheia fiecare seară de spectacole“ ne-a declarat primarul orașului Sebiș, Gheor­ghe Feieș.
Spicuind din desfășurătorul festivalului, remarcăm că în prima zi, vineri, de la ora 19, vor evolua: ansamblurilor folclorice Lioara din Buteni, Cetatea Deznei, Junii Deznei, Pădureanca din Chisindia, Doina Crişului din Ineu, Orchestra Rapsodia din Arad și solişti cunoscuți: Elena Voichița Suba, Sorina Lupşa, Andrada Dinga ș.a.
Sâmbătă, de la ora 21 vor evolua formații din lumea muzicii pop, dance, etno, precum: Silvia, Blaxy Girls, Spitalul de Urgenţă, Ardelencele, Narcotic Sound, Melisa Ţolea, KMIKZE, DJ B3WI. În ultima zi, duminică, tot de la 21 și-au anunțat prezența: Phaser, Mircea Vintilă, Ducu Bertzi, Ro-Mania, Alexandra şi Crush, Malenna, Nine Teans şi New Generation. „Focurile“… de artificii vor încheia festivalul.

Recomandările redacției