foto GALPrin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit administrația din Păuliș a accesat o serie de fonduri europene prin depunerea de proiecte.

Înnoiri la Căminul Cultural Păuliș

Unul din proiecte – depus la Grupul de Acțiune Locala Miniș-Măderat cu sediul în Șiria, are contractul de finanțare semnat pe data de 12.11.2013, pentru următorul obiectiv de investiție: „Reparații șarpantă și schimbare invelitoare la Căminul Cultural din localitatea Păuliș, județul Arad”.

În contractul de finanțare reiese că s-a acordat ajutor financiar nerambursabil comunei Păuliș în valoare de 48. 815 euro, adică 214. 493 lei. Pentru efectuarea lucrărilor de constructie s-au făcut procedurile necesare de achiziție a acestor lucrări astfel încât firma căreia i-a fost încredințată lucrarea se va preocupa ca în termenul stabilit să finalizeze obiectivul de investiție în bune conditii, la standarde europene.

Printr-un alt proiect european se efectuează la acest obiectiv de investiție „Centru Cultural din Păuliș” lucrări exterioare de izolare termică și zugrăveli, schimbat geamuri și uși, lucrări de zugrăveli interioare: tavane, dușumele, centrală termică-instalație de încălzire centrală și alte lucrări.

„Primăria își propune să dea o ținută europeană acestui Cămin, contribuind la înfrumusețarea Centrului Civic al localității Păuliș în conformitate cu standardele europene“ ne spunea primarul comunei Păuliș, Petru Nicoară.

Trotuare noi în Păuliș și Sâmbăteni

Având în vedere apelul de selecție pe „Grupul de Acțiune Locală Miniș-Maderat” Șiria, sesiune ce s-a deschis pe data de 4.07.2014 și se încheie în data de 4.08.2014, Primăria comunei Păuliș si-a propus să depună pentru aceasta sesiune următorul proiect: „Amenajări trotuare în comuna Păuliș, localitățile Păuliș și Sâmbăteni”, proiect care se află în faza de elaborare în valoare de până la 100.000 euro.

„Acest proiect va fi depus la termenul stabilit la G.A.L ȘiriaMiniș-Maderat, urmând a fi evaluat după care vom trece la celelalte proceduri care vor fi urmărite de către APDRP Timișoara pănă la finalizarea proiectului, sperăm cel mult 12 luni. Proiectul este foarte important deoarece vom reuși să amenajăm peste 4 km de trotuare cu pavele pentru localitățile Păuliș și Sâmbăteni“ ne preciza primarul Petru Nicoară. (F.B.)

Apel de selectie iunie 2014 forma scurta_Page_1

Apel de selectie iunie 2014 forma scurta_Page_2

Recomandările redacției