După ce a câștigat pe final derby-ul cu Sebișul, Șoimii Lipova a avut parte adversari ceva mai abordabili și s-a instalat în fotoliul de lider al seriei a IV-a a Ligii a III-a. Mai mult, „alb-albaștrii” și-au făcut golaveraj contra celor de la Ocna Mureș și CNS Cetate, așa că partida cu una dintre cele două formații ce au strâns 7 puncte din 9 posibile pare a veni la momentul oportun.
Dumbrăvița a scăpat ca prin urechile acului de înfrângere la Sebiș, dar pe teren propriu a fost cât se poate de autoritară cu
Giarmata și mai ales Ocna Mureș. Vizita la Pâncota, acolo unde „șoimii” își dispută meciurile de acasă în noul tur de campionat pare una de risc maxim. De altfel, atacantul nou promovatei timi­șene, Dan Silaghi, atrage atenția asupra dificultății disputei de mâine, cu începere de la ora 17. „După cum am început, cred că seria este abordabilă, iar vineri mergem la Lipova cu gândul de a câștiga partida și de a trece pe locul întâi. Și ei au ambiții mari, sunt favoriți, au jucători buni, îi cunoaștem pe majoritatea. În plus, am jucat și un amical cu ei în această vară (n.a. 5-3 pentru Dumbrăvița), deci știm la ce să ne așteptăm. Aradul a început cu patru echipe cam de același nivel, echipe grele, cu jucători buni, experimentați. Mulți dintre aceștia sunt foști utiști, cu unii am și fost coleg în urmă cu trei ani în Liga a III-a, cum este Burlă. Noi suntem o echipă nou-promovată, dar cu ambiții mari. Nu chiar așa imediate, vrem să ne clasăm cât mai sus în acest prim an de acomodare cu Liga a III-a, dar dacă putem să ne batem la promovare, o vom face”, a explicat vârful lui Sorin Bălu.
Lipova este – oarecum – liderul surprinzător al seriei a IV-a și are șansa să rămână în această postură și în cazul unui rezultat po­zitiv vineri. Adus în discuție chiar de Silaghi, Bogdan Burlă este unul dintre cele mai importante transferuri ale verii la Lipova. „Am venit la Șoimii pentru a-mi continua cariera după junioratul făcut la UTA, unde am avut șansa să joc titular în li­gile doi și trei. Experiența acumulată în acești ani este esențială pentru cariera mea, ce a stagnat puțin după acea accidentare din iarnă. Am avut luni întregi de repaus, plus săptămânile de recuperare de după au fost foarte grele, iar frica de a nu suferi din nou o accidentare m-a făcut să nu mai fiu același fundaș stânga care îl știau toți. Acum, împreună cu antrenorul Sabău, am stabilit un program de pre­gătire și am convenit că nu sunt încă 100% pregătit să duc un meci, așa că voi intra pe parcurs, tot mai mult, în funcție de cum evoluez cu pregătirea. Cel mai important este acum să joc bine atât cât voi fi pe teren și cu ambiție, sunt sigur că voi reveni la o formă bună și voi reuși să-mi ajut echipa meci de meci. Sunt foarte mulțumit, căci am venit la un club foarte serios, cu oameni dedicați fotbalului, un antrenor pasionat, un preșe­dinte trup și suflet alături de echipă și un vestiar unit și valoros. Așadar, zic, eu, obiectivul stabilit de conducerea clubului, locurile 1-5, va fi îndeplinit cu succes. Gestionăm bine faptul că suntem pe primul loc, scopul este victoria în fiecare meci. Nu avem presiunea poziției, e rezultatul muncii noastre. Vineri, vom avea un meci greu, dar toate sunt grele când ești în frunte. Toți vor să te bată, însă nu ne temem de acest lucru. Cunoaștem adversarul, nu ne poate surprinde cu nimic și suntem încrezători că vom câștiga chiar dacă au și ei jucători experimentați cum sunt Silaghi și Bârză. Cu primul am împărțit vestiarul la UTA și știu ce calități are, însă nu trebuie neglijat și faptul că au și ei un antrenor foarte priceput. Jucăm acasă, iar la un obiectiv atât de ambițios, nu avem voie să ne împiedicăm. Indife­rent de numele adversarului”, susține fundașul stânga de 22 de ani.
Formații probabile:
Lipova: Filip – Savin, Calvin, Vasiu, Filimon – C. Poiană, M. Popa, S. Popa, D. Rusu – Sulea, Trabalka.
Dumbrăvița: R. Miklos – Udrea, Telescu, Gălan, Liuba – M. Stancu, Casian Denis – R. Rus, Briciu, Bîrză- Silaghi.

Recomandările redacției