PARLAMENTARIFoştii parlamentari arădeni din le­gislatura 2008-2012 au încercat să îşi găsească un loc cât mai călduţ după ce nu au mai intrat în noul Parlament. Este vorba despre opt parlamentari din vechea legislatură care nu mai deţin această demnitate. În rândurile de mai jos vom vedea cu ce se ocupă acum aceştia, la mai bine de şase luni de când nu mai sunt senatori sau deputaţi.
Fostul senator Avram Crăciun spune că se ocupă doar de Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni şi de Forumul Montan Român, insitituţii la care deţine funcţia de prim-vicepreşedinte. „Mă ocup de cele două institute şi avem o activitate importantă. Sunt pensionar, iar în ceea ce priveşte activitatea politică aceasta merge înainte, fiind preşedinte al UNPR Arad”, ne-a declarat Avram Crăciun.
Fostul senator Ovidiu Marian s-a mutat practic la Bucureşti. Acesta a fost ales, la scurt timp după pierderea mandatului de senator pentru care candidase, în funcţia de secretar general al Senatului României, o funcţia legislativă, pe care fostul senator şi-o dorea.
Deputatul Iustin Cionca ne-a declarat că munceşte şi la stat, dar că încearcă să pună pe piciopare şi o afacere privată. În ceea ce priveşte acti­vitatea de partid, fostul deputat de­mocrat-liberal spune că nu lipseşte de la nicio şedinţă a organizaţiei PD-L Pecica, din care face parte, şi că merge la şedinţele conducerii judeţene, atunci când este convocat. „Sunt angajat ca şi consilier al directorului Companiei de Apă Arad. Momentan mă ocup de un proiect mare, în valoare de 140 de milioane de euro, vizavi de investiţiile în reţelele de apă şi de canalizare din judeţ. În prima fază avem în vedere oraşele din judeţul Arad care fac parte din ADIA pentru implementarea acestui proiect. În a doua fază vor intra efectiv în lucru reţelele din comunele judeţului. De asemenea, există un fond de investiţii destinat noilor lucrări. În altă ordine de idei pot să vă spun că încerc să pun pe picioare o afacere, împreună cu un asociat. În ceea ce priveşte activitatea politică pot să vă spun că nu lipsesc de la nicio şe­dinţă a organitaţiei PD-L Pecica, iar la şedinţele Biroului Permanent Judeţean al partidului iau parte atunci când acestea au loc”, ne-a povestit Iustin Cionca.
Ciprian Luca, fost deputat PSD spune că deocamdată nu are un loc de muncă şi că preferă să îşi petreacă timpul alături de fetiţa sa. „Nu muncesc deocamdată niciunde. Prefer să petrec mai mult timp alături de familie şi de fetiţa mea”, ne-a spus Ciprian Luca.
UDMR Arad a avut în legislatura trecută un singur parlamentar, pe deputatul Petru Farago. Acum, Uniunea a rămas fără niciun parlamentar. Farago spune că munceşte ca inginer la o firmă privată din Arad, iar activitatea de la partid este una intensă, chiar dacă nu la nivelul celei de pe vremea când ocupa o demnitate publică. „Deocamdată sunt preşedinte al Consiliului Reprezentanţilor Judeţeni al UDMR Arad. Sunt zilnic prezent la partid, unde am activităţi intense, chiar dacă nu la nivelul celor din perioada 2008-2012. E păcat că nu mai avem nicun parlamentar dar sper ca din 2016 acest lucru să se întâmple. În ceea ce priveşte activitatea privată, sunt angajat ca inginer la o firmă din Arad”, ne-a declarat Petru Farago.
Fostul deputat Marius Gondor, fost inspector şef al ISJ Arad este profesor de matematică la unul dintre liceele din municipiu, revenind la această activitatea după activitatea ultimilor patru ani din Parlament.

  • tataie spune:

    Multe(rele) au facut acesti indivizi . Mai are tupeu Gondor sa mai stea alaturi de dascali !!!!!! Nitu??? A fost in parlament doar papagal!!!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției