pedaÎntr-o atmosferă de sărbătoare, Olimpiada Națională a Sportului Școlar și-a desemnat echipele campioane la fotbal în cadrul întrecerii liceenilor și elevilor de ciclul gimnazial.
La fel ca și în anii precedenți, multe echipe au pornit la drum (30 la liceu, urban+rural și 27 la gimnaziu urban+peste 40 la gimnaziu rural), demonstrând încă o dată popularitatea acestei ramuri de sport. Atât la ciclul gimnazial cât și la ciclul liceal, au avut loc partide interesante datorită faptului că în cadrul echipelor se regăseau mulți componenți ai echipelor de fotbal juvenil din județul Arad.
Liceul Pedagogic s-a impus la ciclul gimnazial
La ciclul gimnazial, o noutate a fost contopirea întrecerii echipelor din mediul rural cu echipele din mediul urban, fapt ce a adus un plus întrecerii, echipele școlilor gimnaziale din Nădab și Caporal Alexa dând dovadă de o bună pregătire și pierzând ”la mustață” accederea în finala competiției. Astfel, după unele partide în care dramatismul evoluției scorului și-a spus cuvântul, campioana acestei ediții și totodată reprezentanta județului Arad la faza zonală (14-16 martie 2014, în județul Caraș Severin) este echipa Liceului Pedagogic             „Dimitrie Țichindeal” din Arad.
Clasament final
Locul 1: Liceul Pedagogic „Dimitrie Țichindeal” Arad: Firca Sebastian, Obrad Raul, Curta Bogdan, Frai Claudiu, Șimăndan Marius, Martin Paul, Moga Andrei, Toth Darren, Olar Andrei, Moldovan Bogdan – prof. Iazbinscky Gabriel
Locul 2: Școala Gimnazială Nr. 5 Arad (prof. Petruț Adrian)
Locul 3: Școala Gimnazială „Ștefan Augustin Doinaș” Caporal Alexa (prof. Brescan Ciprian)
Locul 4: Școala Gimnazială Nădab (prof. Turcaș Radu)
Colegiul Economic a câştigat întrecerea liceenilor
Întrecerea liceenilor, în urma tragerii la sorți, a desemnat în prima semifinală întâlnirea dintre cele mai bune echipe ale acestui sezon, Colegiul Economic întâlnind Liceul Pedagogic „Dimitrie Țichindeal”. După o partidă tensionată din toate punctele de vedere s-au calificat în finală cei de la Colegiul Economic. În a doua semifinală, Liceul Tehnologic „Iuliu Maniu” din Arad a înfruntat Colegiul „Csiky Gergely”, calificându-se în finală după un joc foarte disputat. Cele două finale, cea mică și cea mare, au adus și ele spectacol fotbalistic, în cele din urmă aducând câștig de cauză celor de la Colegiul Economic, echipă care și ea va reprezenta Aradul la întrecerea zonală din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (21-23 martie, în județul Caraș Severin).
Clasament final
Locul 1: Colegiul Economic Arad: Mara Sebastian, Tăutan Adrian, Bulza Petru, Dan Daniel, Marinescu Raul, Urs Raul, Vlad Michel, Iuga Angelo, Dolga Marius, Denuț Daniel, Danciu Alexandru, Irina Roberto – prof. Bogdan Rodica și prof. Roșca Mihai
Locul 2: Liceul Tehnologic „Iuliu Maniu” Arad (prof. Sârbu Marcel)
Locul 3: Liceul Pedagogic „Dimitrie Țichindeal” Arad (prof. Tomescu Mariana)
Locul 4: Colegiul „Csiky Gergely” Arad (prof. Erdei Emese)
La festivitatea de premiere au fost prezenți și au înmânat diplome și medalii Cristian Panin, fostul internațional arădean și Dan Cuedan – directorul DJST Arad. Organizatorii aduc mulțumiri Direcției Județene pentru Sport și Tineret a județului Arad care a pus la dispoziție Sala Sporturilor ”Victoria” și ARED Arad, firma care a oferit și în acest an diplomele și medaliile competițiilor din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar.
Ioan Hamza

Recomandările redacției