TarleGabriela Ţârle a fost suspendată, ieri, de la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad. Ordinul emis de conducerea Ministerului Sănătăţii a fost comunicat autorităţilor din judeţ şi Gabrielei Ţârle, care nu a putut fi contactată, pentru a-şi prezenta punctul de vedere. Din informaţiile noastre, decizia de suspendare a fost luată din cauza raportului Agenţiei Naţionale de Integritate care a cerut Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara să o cerceteze pe Ţârle pentru un posibil conflict de interese; dar şi a rapoartelor întocmite de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii şi de Direcţia Generală Resurse Umane şi Certificare. În ordin se arată că „se constată suspendarea de drept a raportului de serviciu a doamnei doctor Ţârle Gabriela Mărioara, director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Arad.”
Deocamdată nu a fost numit un înlocuitor la conducerea DSP, conducerea instituţiei fiind preluată, din informaţiile noastre, de comitetul director.
Într-unul din numerele trecute ale ziarului nostru, vă informam că ANI a constatat existenţa indiciilor referitoare la posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese de către Gabriela Ţârle. Inspectorii ANI susţin că există indicii referitoare la posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 253 din Codul Penal al României, întrucât pe perioada exercitării funcţiei publice de conducere a Direcţiei de Sănătate Publică Arad, aceasta a încheiat un contract de asistenţă juridică cu „Cabinet de avocat Codrin Mihai Ghiţă”, pe o perioadă de 12 luni, începând cu 5 septembrie 2012, realizându-se astfel un folos material pentru cabinetul de avocatură, în valoare de 2.657 lei pe lună. Asta, după ce, în între 12 octombrie 2010 şi 17 noiembrie 2011, Gabriela Ţârle a în­cheiat, în calitate de persoană fizică, patru contracte de asistenţă şi repre­zentare juridică cu acelaşi cabinet de avocatură, în valoare de 9.500 Lei. Mai mult, într-un comunicat de presă dat publicităţii de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara se arată că procurorii au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a Gabrielei Ţârle.
De-a lungul timpului, aceasta a fost implicată în mai multe scandaluri cu angajaţii instituţiei, ziarul nostru informându-vă, încă de la sfârşitul anului trecut că urmează să-şi piardă postul.

Recomandările redacției