SONY DSCTeama unora dintre angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică Arad de evaluările care s-au desfăşurat în cadrul instituţiei, au fost confirmate de rezultatele catastrofale pe care le-au obţinut din partea conducerii. Chiar înainte de începerea evaluărilor, mai mulţi angajaţi ai Direcţiei ne-au semna­- lat faptul că „comportamentul doamnei Ţârle în raport cu angajaţii nu s-a schimbat cu ni­mic. Este la fel de tiranic şi abuziv ca şi înainte de efectuarea controlului ministerului. Suntem siguri că concluziile acelui raport nu îi este deloc favorabil, însă nu înţelegem de ce întârzie atât de mult. Pe de altă parte, evaluările anuale încep în această săptămână, iar mai mulţi angajaţi au intrat în concedii de teama răzbunărilor. Se tem că multe din calificative vor fi de «nesatisfăcător»“.
Tot la acea vreme Ţârle ne asigura că „fiecare va primi calificativ după cât şi cum a lucrat. Noi nu ne mai putem face eva­luarea pentru că ei sunt spe­riaţi? Aceasta este perioada legală în care trebuie să se desfăşoare evaluările şi aşa s-a fă­cut în ultimii ani, chiar şi atunci când nu am fost eu directoare. Mai mult decât atât, angajaţii trebuie să ştie că legea îmi permite să efectuez evaluare ori de câte ori consider necesar acest lucru. Cu toate acestea, nu am făcut nici o evaluare până acum. Angajaţii trebuie să îşi justifice activitatea pe care au depus-o până acum, nefiind  vorba despre nici un fel de răzbunare. Din contră, există cinci dosare care sunt propuse pentru promovare. În cadrul evaluărilor se va respecta totul conform legii“.
Numai că între timp evaluările au luat sfârşit, iar mai mulţi angajaţi s-au ales cu nota 1 şi Gabriela Ţârle cu o plângere la Tribunalul Arad. Pe site-ul Tribunalului Arad apare dosarul 2618/108/2013, înregistrat în data de 12 februarie, prin care reclamantul Daniela Popa solicită anularea actului administrativ 4850. În acest dosar Direcţia de Sănătate Publică Arad şi dr. Gabriela Ţârle apar ca pârâţi. Daniela Popa este una dintre cele două angajate ale DSP Arad care în urma evaluărilor dispuse de Ţârle s-au ales cu nota 1.
Probabil prinzând aripi în urma întârzierii raportului Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii, control efectuat la sediul DSP Arad în perioada 21-27 noiembrie 2012, Gabriela Ţârle a renunţat, din nou, la tonul sociabil, refuzând să ofere orice fel de informaţie în legătură cu nemulţumirile angajaţilor săi. De altfel, o bună parte dintre angajaţi, pentru că o altă parte semnificativă şi-au luat concedii medicale, sunt tot mai rezervaţi în ceea ce priveşte raportul ministerului. „La început ne-am pus mari speranţe în acel control, însă cu cât timpul trece se pare că va trebui să ne obiş­nuim cu gândul că Ţârle va domni pe veci la DSP“, ne-a declarat unul dintre angajaţi.

Recomandările redacției