gagStadionul Dinamo din Capitală a găzduit o nouă ediţie a Internaţionalelor României la atletism. Printre cei 297 de sportivi de la 84 de cluburi din şapte ţări s-a numărat şi Andrei Gag, de la CSM Arad. Elevul lui Ionel Oprea a confirmat forma bună în care se află, reuşind să se impună în proba de greutate, cu o excelentă aruncare ce a măsurat 18,41 m., nou record personal. Gag a fost urmat în clasament de Florin Popa (CSM Giurgiu), cu o aruncare de 17,48 m. şi Florin Zincă (Olimpia Bucureşti), 16,12 m.
În proba de aruncare a discului, atletul arădean s-a clasat pe locul doi, cu 57.65 m, în spatele lui Sergiu Ursu de la Dinamo, care a aruncat 62,05 m. „La disc nu s-a simţit prea bine şi a aruncat destul de slab, sub posibilităţile sale, dar la greutate şi-a făcut un nou record personal, cu 50 de centimetri. Săptămâna viitoare (n.a. această săptămână) are două concursuri în Elveţia, pregătitoare în vederea Europenelor de luna viitoare. Dacă aruncă în jur de 61 de metri, sperăm cel puţin la o clasare în primii şase”, ne-a declarat antrenorul sportivului, Ionel Oprea.
Andrei Gag va fi prezent, în luna iulie, la startul Campionatelor Europene de tineret din Finlanda, unde va concura în proba de aruncare a discului.
S.A.

Recomandările redacției