Germanii vor trebui să respecte res­tricţiile dure anti-COVID. Luni a intrat în vigoare carantina, care va dura 4 săptămâni. Merkel a avertizat. 30% din populaţie a avut risc să fie infectată cu noul coronavirus.
Fără petreceri de Crăciun şi alte evenimente de socializare, pe tot parcursul iernii. Acesta este anunţul Angelei Merkel, care speră la o scădere a numărului de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2, conform Daily Mail.
Noiembrie este o lună crucială pentru poporul german, de aceasta depinzând ce măsuri vor lua autorităţile ulterior. Merkel cere ca măsurile să fie respectate. „Va fi un Crăciun în pandemie, dar nu ar trebui să fie unul trist”, a spus cancelarul.
Germania mizează pe protecţia sistemului de Sănătate
Coronavirusul reacţioneză diferit şi mult mai agresiv la temperaturi scăzute, aşadar, Germania trebuie să aibă o reacţie pe măsură. Prin restricţionarea vieţii sociale/publice, pune la adăpost sistemul de Sănătate, a argumentat Merkel luni, într-o conferinţă de presă.
„Nu putem permite creşterea numărului de infectări, care să dea peste cap sistemul de sănătate”, a mai spus politiciana, adăugând, totodată, faptul că numărul pacienţilor din ATI s-a dublat în ultimele zece zile.

Recomandările redacției