c-tinVizita fostului șef al arbitrilor români la Arad, cu ocazia partidei amicale UTA – FC Botoșani, nu a fost deloc întâmplătoare. Gheorghe Constantin a fost convins de noul finanțator al grupării „textiliste” să accepte funcția de director executiv al clubului din Calea Aurel Vlaicu, cu scopul de a pune umărul la promovarea echipei la finalul acestui sezon.
„Ne-am înțeles cu domnul Constantin. De miercuri, el își va prelua atribuțiile la club. Am mare încredere în experiența sa, ne va ajuta să devenim un club tot mai solid”, a confirmat ieri Adrian Marțian.
Cunoscut pentru abilitatea de a conduce un club de fotbal, printre ultimele performanțe numărându-se și promovarea cu Gaz Metan Severin, „Costică” Vâlcea este și unul dintre reprezentanții grupărilor de la Liga a II-a în Comitetul Executiv al FRF. El s-a des­părțit în această iarnă de FC Olt Slatina și a mai fost curtat și de formația din orașul natal, CSM Râmnicu Vâlcea. Există și o parte mai întunecată în trecutul fostului arbitru și anume arestul, în urmă cu trei ani de zile, în „dosarul Penescu” sub acuzaţia de luare de mită.
Dar, pentru notorietatea pe care o are la Casa Fotbalului, Constantin poate fi considerat transferul iernii. Contactat telefonic, Gheorghe Constantin nu a dorit să spună prea multe deocamdată pentru simplul fapt că încă nu și-a oficializat legătura cu Campioana Provinciei. „În principiu, m-am înțeles cu cei doi finanțatori ai clubului, doar că mai trebuie să punem la punct ultimele detalii. Acest lucru se va întâmpla miercuri seara, când voi reveni la Arad, după care, dacă va fi cazul, voi face mai multe declarații despre ceea ce-mi propun la UTA. Funcția pe care o voi avea la club contează mai puțin, eu sunt omul faptelor din orice postură. Deocamdată, știu că la Arad există un plan îndrăzneț, care m-a atras. Cine mă cunoaște mai știe că îmi place să am o relație corectă și transparentă cu presa și așa se va întâmpla și dacă vin la UTA”, ne-a declarat Gheorghe Constantin, care a mai recunoscut că a mai fost curtat de formația „textilistă”, prin Giovanni Catanzariti, dar apoi totul a rămas în aer.

Recomandările redacției