domsaAşa cum era de aşteptat, doctorul Gheorghe Domşa a câştigat un nou mandat în fruntea Casei de Asigurări de Sănătate Arad, după ce a trecut cu brio de concursul organizat la Bucureşti. Domşa revine astfel pe funcţia de pe care a fost demis în vara anului trecut, interimatul fiind asigurat până în prezent de Angela Cosma, directorul economic al CAS, care a fost numită în fruntea instituţiei prin ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pe o perioadă limitată de timp.
Concursul, desfăşurat în perioada 23-29 ianuarie, s-a adresat tuturor caselor de asigurări din ţară şi a constat din două probe: scrisă şi interviu. La ambele probe, Gheorghe Domşa a obţinut punctajul maxim, fiind unul dintre puţinii candidaţi din ţară care au reuşit acest lucru. „Îmi propun pentru următorul mandat, care în mod teoretic ar trebui să fie de patru ani, asigurarea calităţii serviciilor medicale de care beneficiază asiguraţii. Contractele încheiate de CAS Arad cu furnizorii de servicii medicale din toate tipurile de asistenţă medicală, trebuie să aibă în vedere asigurarea nevo­i­lor de sănătate ale populaţiei jude­ţu­lui Arad, creşterea continuă a calităţii serviciilor medicale oferite. Pentru accesul asiguraţilor la servicii medicale din toate tipurile de asistenţă medicală, medicamente şi dispozitive medicale oferite de sistemul de asigurări sociale de sănătate, CAS Arad va urmări îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale de sănătate printr-o mai bună acoperire terito­rială şi în timp a serviciilor contractate cu furnizorii“, ne-a asigu­rat Gheor­ghe Domşa.
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a organizat concurs în perioada 23-29 ianuarie 2013, la sediul CNAS, Sala de Consiliu, pentru ocuparea posturilor vacante de preşedinte-director general al CAS: Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Bră­ila, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi Bucureşti.

Recomandările redacției