diplome[1]

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a anunţat, joi, înainte de începerea şedinţei Consiliului Local Municipal Arad că municipalitatea a primit două premii internaţionale importante, care atestă faptul că administraţia locală este una performantă.

Primarul a mai informat că, municipalitatea nu a plătit niciun fel de cotizaţie vreunei asociaţii pentru a primi premiile respective, aşa cum s-a vehiculat într-o informare online, publicată zilele trecute, acuzându-l pe autorul postării că nu are caracter şi că şi-a furat agajatorul.

Primarul Gheorghe Falcă i-a informat pe consilierii locali că Municipiul Arad a primit „Premiul pentru Reconciliere și Cooperare” din partea Mișcării Charta XXI,

fondată de fostul vicepreședinte al Parlamentului European, László Surján.

“La primirea premiului, primarul oraşului Gyula, cu care Aradul este înfrăţit de 20 de ani, a descris oraşul nostrum care fiind o localitate înfloritoare, mai ales în ceea ce priveşte cooperarea internaţională”, a spus Gheorghe Falcă.

Premiul constă în lucrarea de artă „În mâinile lui Dumnezeu”, realizată de artistul Ferenc Lebo, care a fost expusă, joi, în sala de şedinţe a Consiliului Local Municipal.

De asemenea, edilul-şef i-a mai informat pe consilierii locali cu privire la premiul primit din partea Adunării Europene pentru Afaceri cu sediul în Oxford, care a conferit municipiilor Arad şi Timişoara Certificatul de Destinaţie Principală pentru Investiţii şi titlul aferent.

“Premiul primit la Londra atestă faptul că Aradul este un oraş atractiv din punct de vedere economic. Atât eu cât şi reprezentanţii municipiului Timişoara am putut să prezentăm, la Londra, oportunităţile noastre pentru investitori în faţa unor oameni şi a unor companii dezvoltate din Europa”, a mai spus Falcă.

Primarul a dezminţit informaţia apărută joi, în mediul online, conform căreia premiul de la Londra ar fi fost obţinut în baza unei sume de bani plătite de municipalitate, sub formă de cotizaţie, la asociaţia care l-a acordat.

“Autorul articolului are un carcater de o calitate îndoielnică. Un om care a furat de la cel care l-a angajat nu poate fi considerat decât fără caracter. Primăria Municipiului Arad nu a plătit niciun leu pentru această distincţie. Consider că nu trebuie luat în seamă acel articol, însă autorul trebuie atenţionat pentru că prea crede că toate lucrurile se obţin cu bani”, a spus primarul.

Gheorghe Falcă a mai spus, înainte de începerea şedinţei Consiliului Local Municipal că zilele viitoare, municipalitatea arădeană va mai primi un premiu, din partea unei reviste economice.

Recomandările redacției